Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κτηνωδία "αντικαθεστωτικών" στη Συρία - Μαστιγώνουν γυναίκα και γελάνε

07.09.2013 | 22:40
Κτηνωδία των λεγόμενων "αντικαθεστωτικών" στη Συρια. Μια γυναίκα δεμένη πεσμένη στο πάτωμα, σκεπασμένη για να μη βλέπει ουρλιάζει και εκλιπαρεί τους βασανιστές της. Την μαστιγώνουν με μανία και τα γέλια τους ακούγονται καθαρά στο βίντεο που έχει αναρτηθεί προφανώς από τους ίδιους. 

Είναι αυτοί που προσπάθησαν και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν κατορθώσει να παρουσιαστούν στη διεθνή κοινή γνώμη ως "θύματα" κι ως "αγωνιστές" που θα έφερναν τη "δημοκρατία" στη Συρία. Γι΄ αυτούς όπως θα διαβάσετε παρακάτω και οι Ευρωπαίοι ζητούν "ισχυρή απάντηση".

Δείτε τι ακριβώς πιστεύουν.


 

Οι Ευρωπαίοι θέλουν ηχηρή απάντηση.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών απηύθυναν σήμερα έκκληση στο Βίλνιους της Λιθουανίας για "σαφή και ισχυρή απάντηση" στις επιθέσεις με χημικά όπλα που σημειώθηκαν στις 21 Αυγούστου στη Συρία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τον χαρακτήρα που θα λάβει αυτή η αντίδραση.
"Απέναντι στην κυνική χρήση χημικών όπλων, η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μείνει παθητική", δηλώνουν οι υπουργοί στην τελική ανακοίνωση της συνόδου. "Μια σαφής και ισχυρή απάντηση είναι αναγκαία για να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι τέτοια εγκλήματα δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά και να μένουν ατιμώρητα. Πρέπει να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ειδεχθούς προηγούμενου για την επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων, στη Συρία ή αλλού", προσθέτουν.
Οι "28" συμφώνησαν επίσης ότι υπάρχουν "ισχυρές υπόνοιες" για την ευθύνη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ στον θάνατο εκατοντάδων αμάχων από χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου και ότι οι δράστες πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ομόφωνη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζήτησε να υπάρξει ισχυρή διεθνής αντίδραση μετά τις χημικές επιθέσεις στη Συρία, χαρακτηρίζοντας την θέση αυτή "ανεκτίμητης σπουδαιότητας".
"Το σύνθημα που δόθηκε από την ενωμένη θέση της Ευρώπης απέναντι σε αυτή την φοβερή σύγκρουση είναι ανεκτίμητης σπουδαιότητας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφαν Ζάιμπερτ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ