Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακό: Η αδιαλλαξία των Ε/Κ δημιουργεί ζήτημα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο

29.11.2018 | 21:31
Για την ειρήνη στην Κύπρο είναι αναπόφευκτη η ασφάλεια στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ασιατικών Χωρών, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης υποστήριξε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κρατικές δομές, η «τδβκ» και η «ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου», προσθέτοντας ότι ενώ η κατάσταση είναι αυτή, «η ‘νότιος Κύπρος’ επωφελείται από κάθε είδους δυνατότητα στον κόσμο, η ‘τδβκ’ συνεχίζει να είναι απομονωμένη και να έχει περιορισμούς».

Όπως είπε, για την εδραίωση της ειρήνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων είναι αναπόφευκτο να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην Μεσόγειο.

«Η αδιάλλακτη στάση της ε/κ πλευράς στην Κύπρο, δυσκολεύει δυστυχώς τη λύση», υποστήριξε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ενώ είπε ότι για την ειρήνη «η ‘τδβκ’ επιδεικνύει κάθε είδους θυσία και καλή πρόθεση ενώ η "ε/κ διοίκηση" διατηρεί την ίδια στάση».

«Όταν εκδηλωθεί μια ειλικρινής και εποικοδομητική βούληση, τότε οπωσδήποτε θα υπάρξει μια τελική και δίκαιη λύση στην Κύπρο», ανέφερε. 

Πηγή: Philenews

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ