Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακό: Τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Αναστασιάδη με την Τζέιν Χολ Λουτ

01.03.2019 | 15:02
O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις διαβουλεύσεις του Κυπριακού.

Ειδικότερα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κ. Λουτ και για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων που γίνονται προκειμένου να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς.

Ανέφερε ακόμη πως ο Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και για τα διάφορα θέματα τα οποία συζητήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση.

"Ακολούθησε συζήτηση, εκφράστηκαν απόψεις, εκτιμήσεις. `Ηταν μια δημιουργική και εποικοδομητική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου", είπε ο κ. Προδρόμου.

Ερωτηθείς πότε έγινε η επικοινωνία του κ. Αναστασιάδη με την κ. Λουτ, και εάν υπήρξε οποιοδήποτε αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό που η ε/κ πλευρά είχε θέσει στην κ. Λουτ για τη συνάντηση της 4ης Ιουλίου, ο κ. Προδρόμου είπε πως "ενημέρωσε ο Πρόεδρος τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου".

Κληθείς να πει αν υπήρξε κάποια εξέλιξη σε σχέση με τα πρακτικά και την αναζήτηση για διευκρινίσεις που γινόταν και από μέρους της κ. Λουτ, ο Εκπρόσωπος είπε πως "γίνεται η προσπάθεια για να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς στη βάση και των παραμέτρων που είχε προτείνει ο Γενικός Γραμματέας".

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για μια επικοινωνία που είχε πρόσθετα τις τελευταίες ημέρες με την κ. Λουτ", πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου.

Ερωτηθείς αν ενημερώθηκαν τα κόμματα για τα όσα αναφέρθηκαν στον κ. Ακιντζί για το θέμα της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας και επαναλήφθηκε η πρόταση του Προέδρου προς τα κόμματα να προσέλθουν με δικές τους ιδέες, εισηγήσεις, και προβληματισμούς επί αυτού του ζητήματος, ο κ. Προδρόμου είπε πως έγινε συζήτηση με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για όλα τα θέματα τα οποία απασχόλησαν στη συνάντησή τους τους δυο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη.

Κληθείς να πει αν υπήρξε ενημέρωση για το ταξίδι της κ. Λουτ στην `Αγκυρα και εάν έχει "κλειδώσει" η ημερομηνία για αυτό, ο κ. Προδρόμου είπε πως δεν γνωρίζουν κάτι τέτοιο.

Πηγή: Offsite 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ