Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Εξοργιστική και προκλητική ενέργεια κατοχικών δυνάμεων στα Στροβίλια

22.02.2019 | 15:56
Με μια εξαιρετικά προκλητική κίνηση, οι κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο παραβίασαν το status quo καθώς "οχύρωσαν" με πολύ ευρηματικό τρόπο περιοχή στα Στροβίλια, με αποτέλεσμα τρεις οικογένειες Ελληνοκυπρίων που μένουν στην περιοχή, ουσιαστικά να εγκλωβιστούν.

Ειδικότερα, οι τουρκικός κατοχικός στρατός συνεχίζει τις προκλήσεις στην Κύπρο και συγκεκριμένα στα Στροβίλια, παραβιάζοντας εκ νέο το status quo.

Με αυτή την κίνηση στα Στροβίλια οι Τούρκοι επιχειρούν να προωθήσουν τις θέσεις τους στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο σημείο που γειτνιάζουν με το έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Κανάλι 6 της Κύπρου οι κατοχικές αρχές τοποθέτησαν βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες στην περιοχή στα Στροβίλια, στην οποία μάλιστα διαμένουν τρεις οικογένειες Ελληνοκυπρίων οι οποίες εγκλωβίστηκαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε για το θέμα πως οι «αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας αντιμετωπίζουν, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, το ζήτημα που προέκυψε με τη νέα πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος».

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο σοβαρό είναι το επεισόδιο στα Στροβίλια, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ