Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών ενεργειών στην ΑΟΖ

21.02.2018 | 13:51
Ομόφωνα το Συμβούλιο Αρχηγών καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ, και στηρίζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «τα μέλη του Συμβουλίου Αρχηγών ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως επίσης για τις μέχρι σήμερα ενέργειες, αλλά και τις περαιτέρω προθέσεις της Κυβέρνησης για διαχείριση της διαμορφωθείσας κατάστασης πραγμάτων. Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων εξέφρασαν τις απόψεις τους και τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα τόσο για τη διαμορφωθείσα κατάσταση όσο και για τις ενέργειες, στις οποίες θεωρούν ότι θα πρέπει να προβεί η Κυβέρνηση.

Ομόφωνα το Συμβούλιο Αρχηγών καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στηρίζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών της σχεδιασμών. Τα κόμματα διατηρούν τις απόψεις τους σε σχέση με τον τρόπο και τα μέτρα με τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση». 

Το κατώφλι του Προεδρικού διέβη η Πρέσβειρα των ΗΠΑ, Καθλίν Ντόχερτι στις 12:00 μ.μ. αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Αρχηγών, όπου συζήτησε επί μια ώρα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις εξελίξεις στην ΑΟΖ, προβαίνοντας αμέσως μετά σε λακωνικές, αλλά περιεκτικές δηλώσεις

Η κα Ντόχερτι εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, μετά από ωριαία σχεδόν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αποκάλυψε ότι την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στην Άγκυρα τους συνόδευε και η ίδια, σε ένα ταξίδι "αστραπή".

Δείτε και διαβάστε περισσότερα στο newsit.com.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ