Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λέσβος: Έτσι εκπαιδεύονται οι Αλεξιπτωτιστές - Ρίψεις από Chinook

07.04.2017 | 12:18
Το διήμερο 5 και 6 Απριλίου 2017, εκτελέσθηκε Συντήρηση Ικανότητας Αλεξιπτωτιστών στην Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ, στις Αλυκές Λέσβου. Όπως γράφει το lesvospost.com η ρίψη των αλεξιπτωτιστών έγινε  από ελικόπτερο Chinook

Η ιστορία της 98 ΑΔΤΕ Λεσβου

Σύμφωνα με το radiolesvosnews.gr αρχικά στη νήσο Λέσβο υπήρχε η 120 Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΔΤΕ), η οποία μετά από διαταγή του Αρχηγείου Στρατού την 10η Απριλίου 1975 μετονομάστηκε σε 98 ΣΔΙ και στη συνέχεια την 12η Μαρτίου 1976 μετά από διαταγή της ΔΟΡ/ΓΕΣ, μετονομάστηκε σε 98 Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), με έδρα την πόλη της Μυτιλήνης.

Από τον Οκτώβριο 2009, η ΑΔΤΕ μετονομάστηκε σε 98 Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» καθόσον το 1916 συγκροτήθηκε αρχικά η Μεραρχία Αρχιπελάγους στη Λέσβο με προσωπικό καταγόμενο στην πλειονότητά του από τη νήσο. 

Το έμβλημα της ΑΔΤΕ απεικονίζει τη νήσο Λέσβο στο μέσο της ελληνικής σημαίας, με τον λέοντα να βλέπει προς την ανατολή. Στο πάνω μέρος αναγράφεται απόσπασμα στίχου, από τα “Στασιωτικά” του λυρικού ποιητή Αλκαίου, “Άνδρες γαρ πόλιος Πύργους”, που σημαίνει ότι, “οι άνδρες αποτελούν τα κάστρα της πολιτείας” και δηλώνει ότι, η άμυνα και το απόρθητο μιας πόλης διασφαλίζεται από τα τείχη, που τα συνιστούν οι γενναίοι άνδρες και όχι τα άψυχα λίθινα κάστρα. Ο λέων συμβολίζει τη δύναμη και την αμετακίνητη θέληση της ΑΔΤΕ, για την εξασφάλιση της ακεραιότητος της νήσου Λέσβου από κάθε εχθρική επιβουλή.

Φωτογραφίες: Οι εντυπωσιακοί Αλεξιπτωτιστές μας  εν ώρα ... εκπαίδευσης
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ