Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με 100 στρατιώτες θα ενισχυθεί η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

16.06.2014 | 09:04
Περίπου 100 στρατιώτες αναμένεται να ενισχύσουν την ασφάλεια στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, δήλωσε την Κυριακή αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Το επιπλέον προσωπικό ασφαλείας που θα σταλεί θα περιλαμβάνει πεζοναύτες και άλλα μέλη του στρατού, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος του στρατού των ΗΠΑ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. Νωρίτερα, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι θα μετακινήσει ορισμένα μέλη του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας εκτός της Βαγδάτης, ενώ διέταξε την ενίσχυση της ασφάλειας στις διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών έρχεται καθώς οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται κατά των ανταρτών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που έχουν καταλάβει πολλές περιοχές του βόρειου τμήματος της χώρας.

Επιπλέον η Ουάσινγκτον καταδίκασε την τρομακτική σφαγή που διέπραξαν οι σουνίτες τζιχαντιστές που ισχυρίζονται ότι εκτέλεσαν 1.700 σιίτες ιρακινούς στρατιώτες στο Τικρίτ, την ώρα που οι ιρακινές αρχές δήλωναν ότι έχουν ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε.

"Η ανακοίνωση των τζιχανιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που δηλώνουν ότι σφαγίασαν 1.700 σιίτες μέλη της ιρακινής πολεμικής Αεροπορίας είναι τρομακτική και δείχνει τη δίψα αυτών των τρομοκρατών για αίμα", αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Πσάκι.

Την Παρασκευή με μηνύματα στο Twitter που αποδίδονται σε αυτό, το ΙΚΙΛ αναλάμβανε την ευθύνη για τη σφαγή 1.700 σιιτών στρατιωτών. Το γεγονός δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει τα γεγονότα, "αλλά ένας από τους κύριους στόχους του ΙΚΙΛ είναι να εγκαταστήσει τον τρόμο στις καρδιές όλων των Ιρακινών και να προκαλέσει διχόνοια ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες" του ιρακινού πληθυσμού.

"Οι τρομοκράτες που είναι ικανοί να διαπράξουν τόσο αποτρόπαιες πράξεις είναι κοινοί εχθροί των ΗΠΑ, του Ιράκ και της διεθνούς κοινόττας', αναφέρεται στην ανακοίνωση.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ