Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ποιον αντιαρματικό πύραυλο θα εξοπλιστούν τα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα

20.09.2014 | 00:20
Ο αντιαρματικός πύραυλος Mızrak-U με 8 χιλιόμετρα εμβέλεια που κατασκεύασε η Τουρκική εταιρία  ROKETSAN θα τοποθετηθεί σε πρώτη φάση στα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα. Οι  Mızrak-U, θα αρχίσουν να παραδίδονται στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ο πύραυλος MIZRAK-U - που βρίσκεται σε πρόγραμμα  στήριξης της Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) - προορίζεται να ενσωματωθεί στο μελλοντικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK το οποίο παράγεται από την αεροναυπηγική εταιρεία TUSAS και την AgustaWestland για την Τουρκική Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων.

Πριν μερικούς μήνες η  Roketsan πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του αντιαρματικού, κατευθυνόμενου βλήματος MIZRAK-U από ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-1S Cobra της Τουρκικής Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων.Το βλήμα χτύπησε στόχο σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων.


Και σε υπερ-ταχέα σκάφη!

Παράλληλα τρέχει σχεδιασμός σύμφωνα με τον οποίο ο  πύραυλος, να χρησιμοποιηθεί επίσης στο σκάφος τουρκικής  κατασκευής KAAN MRTP-34 το οποίο κατα την τουρκική πλευρά είναι το ταχύτερο σκάφος του κόσμου στην κλάση του. <<Τα KAAN MRTP-34, με τους πυραύλους Mızrak-U θα αποτελέσουν θαλάσσιες πλατφόρμες εκτόξευσης που θα σκορπάνε φόβο στον κόσμο>> ,μετέδωσε με κομπορρημοσύνη η κρατική τουρκική τηλεόραση .

Διαβάστε ακόμη:


Τουρκική εταιρεία λέει ότι μπορεί να φτιάξει "εθνικό" αντιαεροπορικό σύστημαΗ Τουρκία ετοιμάζεται να κατακτήσει το διάστημα και δεν είναι ανέκδοτο - Εμείς;

ΒΙΝΤΕΟ: Δοκιμάστηκε με επιτυχία ο τουρκικός αντιαρματικός πύραυλος

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ