Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μέρκελ θα λύσει και...το Κυπριακό! Ταξίδι στην Τουρκία με την οποία "γίνονται δουλειές"

20.12.2012 | 16:20
Το Κυπριακό είναι το πρώτο από τα 7 θέματα της ατζέντας της Μέρκελ κατά την προσεχή επίσκεψη της στην Άγκυρα, αναφέρεται σε ρεπορταζ της σημερινή Hurriyet ,εκπρόσωποι της οποίας είχαν  συνάντηση μίας ώρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ.  Μέρκελ ( που θα πάει στην Κύπρο το το πρώτο τρίμηνο του 2013) λέει ότι  χρειάζεται να γίνουν νέα βήματα  στην Κύπρο και εκτιμά ότι το άνοιγμα των λιμανιών  μπορεί να είναι ένα τέτοιο βήμα.

Η εφημερίδα γράφει ότι η Γερμανία δεν θα παρεμποδίσει την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και ότι θα συνεχιστούν οι λεπτομερείς συνομιλίες για την εναρμόνιση της ΕΕ.
 

Ακόμα, αναφέρεται  ότι η κ Μέρκελ  έδειξε ανησυχία για την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ και εξέφρασε την πρόθεση της Γερμανίας να διαμεσολαβήσει. 

Η κ. Μέρκελ  δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην οικονομική  επιτυχία της Τουρκίας, συνεχίζει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι, η ίδια έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και κοινών επενδύσεων. Άλλα θέματα στην ατζέντα , σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, είναι οι τεταμένες σχέσεις της Τουρκίας με την Αρμενία, οι ακαδημαϊκές ελευθερίες στην Τουρκία, και η κρίση της Συρίας. 

Οι σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας είναι ιδιαίτερα θερμές και προσοδοφόρες για τη πρώτη. Πούλησε άρματα μάχης Leopard μόλις ολοκλήρωσε την ελληνική παραγγελία και τώρα θα ναυπηγήσει έξι υποβρύχια τύπου 214
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ