Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέχρι και 9 δις δολάρια μπορεί να κοστίσει στην Τουρκία η κόντρα με τη Ρωσία

09.12.2015 | 19:22
Οι εντάσεις με τη Ρωσία μπορεί να κοστίσουν στην τουρκική οικονομία 9 δισεκατομμύρια δολάρια δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας Mehmet Şimşek.
   
Η Μόσχα επέβαλε μια σειρά απο οικονομικούς περιορισμούς εναντίον της Άγκυρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους απο τουρκικού F16 στις 24 Νοεμβρίου, δημιουργώντας μια μεγάλη κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

“Στο πιο άσχημο σενάριο, στο οποίο οι δυο χώρες δεν θα έχουν καμία σχέση, μιλάμε για απώλεια 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων”, δήλωσε ο Şimşek σε συνέντευξή του.

Η τωρινή ένταση είναι πιθανό να μειώσει 0,3 με 0,4 % απο τ τουρκικά GDP, προσέθεσε.

Οι περιορσιμοί της Ρωσίας περιλαμβάνουν απαγόρευση εισαγωγής ορισμένων τροφίμων απο την Τουρκία και μείωση των τουριστικών  πακέτων, κατι  που αποτελεί πλήγμα για το τουρκικό τουρισμό.

Ο Şimşek ανέφερε ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται τη Τουρκία και οι επαφές με ρωσικές εταιρείες έχουν μειωθεί σημαντικά.
     
“Είναι περιπου 603.000 λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες”, δήλωσε.
   
“ Έχουμε ήδη δει τη Ρωσία ως έναν σημαντικό συνεργάτη και δεν έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε περαιτέρω ένταση”, υπογράμμισε.   

“Αλλά αν η Ρωσια συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά… όλα τα είδη των αποτρεπτικών μέτρων θα πρέπει να ληφθούν”, προειδοποίησε.
   
Ενώ ο Ερντογάν δήλωσε: “Είναι πιθανό να βρουμε άλλους προθημευτές σχετικά με το πετρέλαιο”, αναφέροντας το Κατάρ και το Αζερμπαιτζάν.

ΠΗΓΗ: hurryietdailynews 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ