Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέχρι και "υποθήκη υδρογονανθράκων" μπορεί να ζητήσουν οι δανειστές! Όργιο σεναρίων

11.07.2015 | 20:03
Οι δανειστές τα θέλουν όλα ,ακόμη και την υποθήκευση των υδρογονανθράκων της χώρας. Ανεβάζοντας το ποσό της “βοήθειας” που χρειάζεται η Ελλάδα σε ποσά πολύ πάνω και από τα 50 δις που έχουν ακουστεί -ακόμη και για 90 δις γίνεται λόγος- οι “ανεπισημες” πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και γι΄ αυτό το ενδεχόμενο! Όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή “αν φθάσουμε σε τέτοια δυσθεόρατα ποσά δεν τους αρκούν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πωλήσεις που έχουν μέχρι στιγμής ακουστεί, θα ζητήσουν κάτι πολύ μεγαλύτερο. Και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο από μια πρόταση που θα έχει να κάνει με τέτοιου είδους “υποθήκες”!

Η εκτίμηση μοιάζει υπερβολική αλλά πλέον τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Τα μηνύματα από το Eurogroup δεν είναι ευχάριστα με αρκετές χώρες να θέτουν θέμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση και να ζητούν και νέες “εγγυήσεις”. Ποιες είναι αυτές; “Ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα έχει την απόλυτη στήριξη των Ελλήνων”, κάτι που παραπέμπει σε “οικουμενική” .


Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για εξωφρενική πρόταση Σόιμπλε σύμφωνα με τον Guardian: Η Ελλάδα καλείται ή να πουλήσει δημόσια περιουσία 50 δισ. ευρώ ή να βγει από το ευρώ για πέντε χρόνια και να δεχτεί ανθρωπιστική βοήθεια, παραμένοντας όμως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν, αναληθές το δημοσίευμα της FAZ, είναι δεδομένο ότι έχει σημάνει συναγερμός.


Σύμφωνα με έγγραφο του Σόιμπλε που έχει δοθεί σε όλες τις χώρες του Eurogroup και το οποίο αποκαλύπτει η FAZ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προτείνει να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη τουλάχιστον για πέντε χρόνια και στο διάστημα αυτό να δίνεται ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα. 

Όπως αναφέρεται αυτός είναι ο ένας δρόμος που προτείνει η γερμανική πλευρά. Ο δεύτερος είναι η Ελλάδα να βελτιώσει κατά πολύ τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει νέα μέτρα!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ