Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα Τραμπ σε Ρωσία και Κίνα: Οι ΗΠΑ θα κερδίσουν την πυρηνική κούρσα εξοπλισμών

06.02.2019 | 10:17
 Ένα σαφές μήνυμα εξέπεμψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προς τη Ρωσία και την Κίνα, δηλώνοντας τους ότι θα χάσουν αυτή τη νέα κούρσα εξοπλισμών που έχει ξεκινήσει μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την συνθήκη INF.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον των αμερικανών κοινοβουλευτικών πως θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα να συναφθεί νέα συμφωνία, παρόμοια με εκείνη που η χώρα του είχε συνάψει με την ΕΣΣΔ το 1987, για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς, μερικές ημέρες μετά την υλοποίηση της απόφασης της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από την INF, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι την παραβίαζε.

«Ίσως να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια διαφορετική συμφωνία, προσθέτοντας (ως μέρη) την Κίνα και άλλους· ή ίσως και να μην μπορέσουμε», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Σε κάθε περίπτωση, θα δαπανούμε περισσότερα από όλους τους άλλους και θα εφαρμόζουμε περισσότερη καινοτομία (σ.σ. στο πεδίο των στρατιωτικών εξοπλισμών) από όλους τους άλλους», συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος, που έχει διατρανώσει επανειλημμένα πως έχει σκοπό να εκσυγχρονιστεί το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία αρχείου REUTERS

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ