Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μικρά αθώα ψέμματα" των "θεσμικών απόστρατων" που έχουν "πεισμώσει"

25.06.2013 | 00:31
Οι “θεσμικές ενώσεις” αποστράτων αρνούνται την πρόταση της ΑΝΕΑΕΔ για νέα προσπάθεια συνεργασίας όλων των φορέων εν ενεργεία και αποστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η άρνηση στηρίζεται σε “μικρά αθώα ψέμματα” που όμως προκαλούν άλλες σκέψεις και επιβεβαιώνουν όσους πιστεύουν ότι το “σφιχταγγάλιασμα” κυβέρνησης και “θεσμικών” είναι αδύνατον να “χαλαρώσει” . Ακόμη κι αν θα το ήθελαν οι “θεσμικοί” δεν μπορούν να το πράξουν. 


Τα “μικρά αθώα ψέμματα” στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσης είναι:

•έχουν το μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμένφν μελών. Σωστό αλλά πάλι “ξεχνούν” να μας πουν οτι οι εγγραφή στις “θεσμικές” ενώσεις είναι υποχρεωτική. Θα είχε ενδιαφέρον να δινόταν η δυνατότητα σ΄ όσους ήθελαν να διαγραφούν για να διαπιστώσουμε πόσοι θα παρέμεναν μέλη.

•στο ΣΟΔ δεν συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι φορείς αποστράτων και εν ενεργεία όπως αναφέρουν και αυτό είναι γνωστό.

•οι συγκεντρώσεις που οργάνωσε έχουν φθίνουσα πορεία και αυτό είναι απολύτως λογικό.

Τι λέει η ανακοίνωση:

1.-Η ΑΝΕΑΕΔ με την από 20 Ιουν 3013 ανακοίνωσή της απευθύνει την ακόλουθη έκκληση :
“ για την από κοινού άμεση ανάληψη ενεργειών ΟΛΩΝ των φορέων ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συναποφασίσουμε για τους τρόπους ενωτικής και μαζικής αντίδρασης στην επερχόμενη επί των κεφαλών μας νέα λαίλαπα και πιο συγκεκριμένα προτείνουμε την άμεση σύγκλιση σύσκεψης εντός του δευτέρου 15ημέρου Ιουνίου σε τόπο και χρόνο που θα καθορισθεί , ώστε να αποφασίσουμε τους τρόπους κοινών και ενιαίων δράσεων , που σίγουρα δεν μπορούν να είναι οι μέχρι σήμερα ακολουθούμενες ”.


2.-Ως γνωστόν, το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων συγκρότησε το Σ.Ο.Δ ( Συντονιστικό Όργανο Δράσεων ) με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των Φορέων Αποστράτων και εν ενεργεία Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ υπό τον συντονισμό του. Ο συντονισμός από το εν λόγω Όργανο, έγινε γιατί στην αναντίρρητη ανάγκη κάποιος να συντονίζει, το Συντονιστικό Συμβούλιο κρίθηκε από την πλειοψηφία του Σ.Ο.Δ οτι αυτό είναι το καταλληλότερο Όργανο, για τους ακολούθους λόγους :

α.-Έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμένων Μελών
β.-Ως Ν.Π.Δ.Δ έχει μεγαλύτερη αναγνώριση
γ.-Έχει τους κατάλληλους πόρους για την οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας
δ.-Έχει την ποινική και αστική ευθύνη για ότι ήθελε προκύψει από τις εκδηλώσεις αυτές

3.-Το Σ.Ο.Δ διοργάνωσε μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Χανιά και Λάρισα , παρόλο που ορισμένοι Φορείς μεταξύ των οποίων και η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, δεν μετείχαν παρά μόνο στην εκδήλωση των Αθηνών και έδωσε βήμα για να εκφράσουν τις θέσεις τους και τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α. Ειδικά στην συγκέντρωση της Λάρισας ομίλησαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ κος Φωτόπουλος και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α Λάρισας κος Χαρακόπουλος.

4.-Εάν η ΑΝΕΑΕΔ ή οποιοσδήποτε άλλος Φορέας επιθυμεί την σύγκλιση του Σ.Ο.Δ αυτό είναι θεμιτό και θα γίνει. Αλλωστε το Σ.Ο.Δ θα πρέπει να συντάξει και ένα Κανονισμό Λειτουργίας , που είναι μέσα στις προθέσεις του.

5.-Εάν η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ θέλει να δημιουργήσει δικό της Φορέα τότε αυτός θα είναι διασπαστικός και όσοι θα μετάσχουν σε αυτόν αποκλείονται από τον Σ.Ο.Δ.

6.-Δεν θέλουμε να έλθουμε σε αντιπαράθεση ή ρήξη με την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ , όπως πράξαμε άλλωστε με σύνεση μέχρι τώρα , παρά την άγρια πολεμική και συκοφάντιση που υπέστημεν σε επίπεδο Ενώσεων και σε προσωπικό οι Πρόεδροι των Ενώσεων , γιατί εμείς πιστεύουμε στην πράξη και όχι στα λόγια στο ενωτικό πνεύμα , αλλά η ευθύνη έναντι των Μελών μας δεν μας δίνει την δυνατότητα να δεχθούμε αυτόκλητους σωτήρες.

7.-Τέλος επισημαίνουμε ότι μετά τις επιβλητικές εκδηλώσεις που οργάνωσε το Σ.Ο.Δ , οποιαδήποτε λιγότερο μαζικά εκδήλωση θα αποβεί εις βάρος του αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ