Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόρια για την επιλογή ανωτάτων αξιωματικών σε διοικήσεις μεγάλων σχηματισμών;

09.11.2015 | 20:07
Με μόρια θέλει να επιλέγει το ΓΕΣ τους διοικητές μεγάλων σχηματισμών. Σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να φαίνεται ελκυστική η διαδιακσία αλλά όπως συζητούν ανώτατοι αξιωματικοί που έχουν πληροφορηθεί τις προθέσεις των ανωτάτων κλιμακίων του ΓΕΣ στην πράξη είναι αδύνατον να δουλέψει αυτό το σύστημα αυτή τη στιγμή.

Με ποιον ακριβώς τρόπο θα γίνεται η μοριοδότηση; Ποια θα είναι τα κριτήρια; Η οικογενειακή κατάσταση; Οι επιπλέον σπουδές που κάθε ανώτατος έχει κάνει; Τα μεταπτυχιακά; Είναι η “δεξαμένη” ανωτάτων μας τόσο γεμάτη αυτή τη στιγμή; Πιθανότατα στο μέλλον οι περισσότεροι από τους αξιωματικούς μας που θα φθάνουν να γίνονται ανώτατοι να έχουν όλα αυτά τα προσόντα,αφού οι νεότερες γενιές αξιωματικών είχαν την ευκαιρία για περισσότερη εκπαίδευση και μόρφωση.

Το έτερο ερώτημα είναι αν όλα αυτά τα προσόντα πρέπει να υπερτερούν της πείρας που έχουν αποκτήσει αξιωματικοί οι οποίοι πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους σε μάχιμες μονάδες και σχηματισμούς. Μπορεί να έχει γίνει …μόδα τα τελευταία χρόνια αξιωματικοί που υπηρέτησαν επί χρόνια σε θέσεις εξωτερικού, σε αστικά κέντρα και σε επιτελικά γραφεία του Χολαργού να φθάνουν πολύ ψηλά στην ιεραρχία,αλλά αυτό δεν είναι το φυσιολογικό.

Λογικά λοιπόν υπάρχει προβληματισμός για το αν μπορεί τώρα να λειτουργήσει το σύστημα μοριοδότησης στο επίπεδο των ανωτάτων ή αν θα πρέπει να το προγραμματίσουμε για αργότερα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ