Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυστική αποστολή εισαγγελέα στη Σουηδία για τις μίζες των ιπτάμενων ραντάρ Erieye

21.06.2014 | 00:01
Έλληνας εισαγγελέας ταξίδεψε με απόλυτη μυστικότητα στην Σουηδία ,για να εξετάσει μάρτυρα που είχε να δώσει πληροφορίες για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ Erieye στην Ελληνική ΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Σουηδία, πριν από περίπου 10 ημέρες στην Ελληνική πρεσβεία της Στοκχόλμης “ένας ηλικιωμένος άνδρας κατέθεσε σε Έλληνα εισαγγελέα επί πέντε ώρες για την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ”.


Το δημοσίευμα αναφέρει και το όνομα του άνδρα είναι Liss Olof Nenzell που κατέθεσε για μίζες εκατομμυρίων ευρώ και δόθηκαν σε πρόσωπα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τα χρήματα μοιράστηκαν σε πολιτικούς, στρατιωτικούς και άλλους αξιωματούχους. Ο Nenzell είχε μιλήσει και στο Reuters γι΄ αυτό το θέμα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Έλληνας εισαγγελέας που πήρε την κατάθεση δεν είχε ενημερώσει τις δικαστικές αρχές της Σουηδίας ,κάτι που είναι παράδοξο και το αποδίδει στην προσπάθεια να μείνει μυστική πάση θυσία αυτή η κατάθεση.

Τι είχε αποκαλύψει το Reuters


Τον περασμένο Απρίλιο δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο τον υπάλληλο της σουηδικής εταιρείας Νένζελ ανέφερε ότι η εταιρεία Ericsson πλήρωσε το 1999 , 13, 05 εκατομμυρία ευρώ τα οποία θα πήγαιναν σε μίζες σε πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους στην Ελλάδα.
Στη συνέντευξή του ο Λις Ολος Νένζελ είχε πει ότι «πολιτικοί, στρατιωτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Ελλάδα είχαν λάβει χρήματα από την Ericsson».

Η ίδια η εταιρεία αναφέρει ότι είχε δώσει χρήματα σε έναν εμπορικό αντιπρόσωπο χωρίς ωστόσο να γνωρίζει που πήγαν τα χρήματα ούτε και ενημερώθηκε ποτέ.

Η Ericsson αναφέρει ότι πάντα είχε συνεργασία με εμπορικούς αντιπροσώπους σε διάφορες χώρες για αυξάνει τις πωλήσεις της ωστόσο έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για ζητήματα δωροδοκιών και διαφθοράς.


Η ελληνική παραγγελία σχετιζόταν με το Αερομεταφερόμενο Σύστημα Εγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) Erieye αξίας 550,28 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια η Ericsson πούλησε το κομμάτι της κατασκευής αμυντικών συστημάτων στην εταιρεία Saab.


Το δημοσίευμα από τη Σουηδία ΕΔΩ


Διαβάστε ακόμη:


Ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ στην Νορβηγία


Στα "ελληνικά χνάρια" η Ινδία στα ιπτάμενα ραντάρ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ