Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ" ,λέει o τομέας προαστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

26.06.2014 | 22:20
Υπέρ της εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας  για τους ενστόλους τάσσεται ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ που τονίζει σχετικά: <<Είναι αυτονόητο ότι η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των αμοιβών των ενστόλων είναι υποχρεωτικές για την Κυβέρνηση>>.

Η τοποθέτηση αυτή με την μορφή ανακοίνωσης  εκδόθηκε μετά από συνεδρίαση της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ  και  εκ των πραγμάτων αφορά όχι μόνο τους αστυνομικούς - στους οποίους αναφέρεται ρητά,αλλά και τους στρατιωτικούς, αφού δεν ξεχωρίζονται και στην απόφαση του ΣτΕ. 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο:
 
<<Η κατάσταση στην Ελληνική Αστυνομία και στο Πυροσβεστικό Σώμα μετά την ψήφιση των αντίστοιχων νόμων για την αναδιοργάνωσή τους, είναι συγκεχυμένη και χαοτική εξαιτίας της καθυστέρησης στην υλοποίηση των οργανωτικών αλλαγών ή στην διόρθωση ορισμένων παρεμβάσεων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στον επιχειρησιακό τομέα, στη νομιμότητα των ενεργειών αλλά και στις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών.
Η καθυστέρηση στην υλοποίηση της αναδιοργάνωσης αλλά και τα σημαντικά οργανωτικά προβλήματα που προκύπτουν, έχουν φέρει σε τέτοιο σημείο την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα ώστε να λειτουργούν κυρίως εξαιτίας του φιλότιμου του προσωπικού τους.
Στο πλαίσιο αυτό είναι αυτονόητο ότι η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των αμοιβών των ενστόλων είναι υποχρεωτικές για την Κυβέρνηση, η οποία καλείται να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του κλάδου.
Το ΠΑΣΟΚ καλεί το νέο υπουργό να ασχοληθεί άμεσα με τα σημαντικά αυτά προβλήματα και είναι διατεθειμένο να συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της οργανωτικής και λειτουργικής ομαλότητας, στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των αστυνομικών και πυροσβεστών και στη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών>>.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ