Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΑΤΟ: Aνησυχεί για τη στρατιωτική ενίσχυση της Ρωσίας στη Συρία

29.02.2016 | 14:47
 Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα πως φαίνεται ότι η εκεχειρία στη Συρία τηρείται σε μεγάλο βαθμό, όμως η συμμαχία ανησυχεί για τη στρατιωτική ενίσχυση της Ρωσίας στη Συρία.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κουβέιτ: «Έχουμε δει ορισμένες ενθαρρυντικές εξελίξεις ότι η εκεχειρία τηρείται σε μεγάλο βαθμό, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε δει κάποιες αναφορές για παραβιάσεις της εκεχειρίας.
»Αυτή η συμφωνία και η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας είναι η καλύτερη δυνατή βάση για την επανάληψη των προσπαθειών προκειμένου να επιτευχθεί μια ειρηνική λύση μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων στην κρίση στη Συρία», πρόσθεσε.

«Ανησυχούμε», είπε ο Στόλτενμπεργκ, «για τη σημαντική ρωσική στρατιωτική ενίσχυση που έχουμε δει στη Συρία με τα χερσαία στρατεύματα, με τις ναυτικές δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο και με τις αεροπορικές δυνάμεις που πραγματοποιούν αεροπορικά πλήγματα»
Στο μεταξύ, αξιωματούχος της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η παύση των εχθροπραξιών, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αντιμετωπίζει την «πλήρη ακύρωσή» της λόγω των κυβερνητικών επιθέσεων που, όπως είπε, παραβίασαν τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία.

Ο Ασάαντ αλ-Ζούμπι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, στις ειρηνευτικές συνομιλίες, είπε πως η εκεχειρία κατέρρευσε προτού αρχίσει, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya al Hadath.
«Έχουμε εναλλακτικές για να προστατεύσουμε τον λαό μας» αν δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα, φέρεται να δήλωσε ο Ζούμπι, χωρίς να επεκταθεί.
Ο Ζούμπι πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν «ενδείξεις» πως προετοιμάζεται το έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες, τις οποίες τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πει ότι σχεδιάζουν να συγκαλέσουν εκ νέου στις 7 Μαρτίου.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι οι χώρες που υποστηρίζουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία θα συνέλθουν σήμερα στις 3 μ.μ. (16:00 ώρα Ελλάδας) στη Γενεύη, καθώς η Γαλλία έχει ζητήσει να πληροφορηθεί για την πραγματοποίηση επιθέσεων στη Συρία κατά παράβαση της εκεχειρίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ