OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

ΝΑΤΟ: Επιστολή βόμβα Τούρκου πιλότου μαχητικών – «Δεν έχουμε δημοκρατία»

13/09/2016 - 20:54
Share on FacebookShare on Twitter

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Γροθιά στο στομάχι της Τουρκίας αποτελεί η αποχαιρετιστήρια επιστολή Τούρκου αξιωματικού που κυκλοφόρησε σήμερα στο ΝΑΤΟ και καταγγέλλει τη χώρα του για έλλειψη δημοκρατίας.

Μέσα σε λίγες λέξεις ο Τούρκος που υπηρετεί τα τελευταία δύο χρόνια στο ΝΑΤΟ, σκιαγραφεί με μελανά χρώματα την κατάσταση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πατρίδα του μέσα απο την προσωπκή του ιστορία.

Η επιστολή διακινήθηκε μέσω του δικτύου του ΝΑΤΟ και έχει γίνει ευρέως γνωστή.

Δείτε τι γράφει

Είμαι ο σμήναρχος M.B. που εργάζομαι στο SACT SEE για δυο χρόνια. Υπηρέτησα στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία για 28 χρόνια ως πιλότος μαχητικών και έχω διανύσει μια λαμπρή στρατιωτική και ακαδημαϊκή καριέρα χωρίς ποινές κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Έπαθα σοκ από την απόταξή μου απο την στρατιωτική υπηρεσία χωρίς να μου δοθεί καμία εξήγηση και χωρίς να έχω κανένα κοινωνικό δικαίωμα την τελευταία εβδομάδα, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που γίνονται στην Τουρκία.

Εκατοντάδες Τούρκοι συνάδελφοί μου που υπηρετούν σε διάφορες ΝΑΤΟϊκές θέσεις και αρκετοί στρατιωτικοί ακόλουθοι σε όλο τον κόσμο, αποτάχθηκαν όπως εγώ.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζω, όλα αυτ΄ατα άτομα είχαν ένα πολύ καλό δυτικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο και «κοσμική νοοτροπία». Είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να είναι οι τελευταίοι οι οποίοι έχουν παιδεία και ζουν με τις βασικές αρχές του Ατατούρκ.

Ζήτησα σε τηλεφωνικές μου επαφές αλλά και γραπτά να ενημερωθώ για τις κατηγορίες που υπάρχουν εναντίον μου, αλλά δεν μου είπαν τίποτα, δεν έλαβα καμία εξήγηση για την κατάσταση.

Απευθύνθηκα σε πολλούς δικηγόρους στην Τουρκία αλλά κανένας δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή μου, γιατί δυστυχώς φοβούνται και δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την επαγγελματική τους θέση, λόγω της ακατανόητης κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τρόπος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στην χώρα μου τώρα και θα συνεχίσω να αναζητώ τα δικαιώματά μου στα διεθνή δικαστήρια.

Θα ήθελα να πω πολλά πράγματα, αλλά νομίζω αυτό το σύντομο e-mail είναι αρκετό για να εξηγήσει γιατί αναγκάστηκαν να σας αποχαιρετήσω.
Είμαι ευγνώμων για όλους τους φίλους που εξέφρασαν τη συμπάθειά τους σε εμένα και την οικογένειά μου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, κατάλαβα για ακόμα μια φορά ότι όλοι εμείς πιστεύουμε στην παγκόσμια ειρήνη, την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το νόμο και την τάξη.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη και τη φιλία σας.

Συνεπώς, ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η προσωρινή έλλειψη νόμων και Δικαιοσύνης δεν θα διαρκέσει για πάντα και θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη.

Tags: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΑΤΟΠΙΛΟΤΟΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΟΣ

Related Posts

Κιμ Γιονγκ Ουν
Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Ματσεγκόρα

09/12/2025 - 08:18
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

METLEN – KNDS: Σύμβαση για την κατασκευή 200 τμημάτων των Leopard 2A8 στον Βόλο

Λίβανος: Επιδρομές της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας «εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ»

Η Καμπότζη κατηγορεί την Ταϊλάνδη ότι βομβάρδισε τη μεθοριακή πόλη Ποϊπέτ

F-16 Block 70: Ιστορική στιγμή για τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία – Έτοιμες οι νέες «Οχιές» τους

Σύνοδος ΕΕ: «Δεν φεύγουμε χωρίς απόφαση για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας» – Ζελένσκι: Πρόβλημα αν δεν υπάρξει λύση για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

S-500: Σε επιχειρησιακή λειτουργία τα νέα συστήματα αεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας της Ρωσίας

Μητσοτάκης: Η καρδιά της Ελλάδος χτυπά στο Λοριάν – Η φρεγάτα «Κίμων» απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις περνάνε σε νέα εποχή

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drones στο Τσερκάσι προκάλεσε τον τραυματισμό έξι ανθρώπων και μπλακάουτ

Top News

Πάνος Καμμένος για Μαρία Καρυστιανού: «Σας πολεμάνε γιατί σας φοβούνται, η ανάγκη για Οξυγόνο θα επικρατήσει»

Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου: Την πρώτη μέρα στη φυλακή νόμιζα ότι παίζω σε ταινία

Χανιά: Πώς ο καθηγητής με την κβαντική μηχανή έπεισε την οικογένεια του εξαφανισμένου γιατρού - Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών

Γιώργος Μαζωνάκης: Απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος μου, οργανωμένο σχέδιο εκβίασης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert