Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

NATO: Νέο κέντρο SATCEN στην Τσεχία μέχρι το 2020

02.07.2018 | 09:50
Ξεκίνησε χθες 1 Ιουλίου, η λειτουργία του κέντρου επιτήρησης του χώρου (SATCEN) για την αξιολόγηση και επεξεργασία δορυφορικών και εναέριων εικόνων για το ΝΑΤΟ και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τσεχίας και της υπηρεσίας πληροφοριών τους.

Το κέντρο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2020.

Τόσο η διοίκηση του ΝΑΤΟ όσο και οι τσεχικές στρατιωτικές και κρατικές υπηρεσίες θα μπορούν να στέλνουν αιτήματα στο κέντρο.

Ο τσεχικός στρατός μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει στοιχεία από αυτό για τις ξένες αποστολές του.

Σε περίπτωση ανάγκης, τα δεδομένα από το κέντρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πυροσβέστες ή τους διασώστες σε περιόδους πλημμυρών ή πυρκαγιών. Κατά τη διάρκεια των πλημμυρών, οι διασώστες θα είναι σε θέση να δουν ακριβώς πού έχει εξαπλωθεί το νερό.

Οι δορυφορικές εικόνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από το Υπουργείο Μεταφορών για την εποπτεία των κατασκευών των οδών και των γεφυρών.

Οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ θεωρούν την παρατήρηση του χώρου έναν τομέα καθοριστικής σημασίας όσον αφορά την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Τους επόμενους μήνες, το τσεχικό κέντρο SATCEN θα προσλάβει εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τα σχήματα και τις τοποθεσίες των αντικειμένων στις εικόνες και θα δοκιμαστεί η λειτουργία μεμονωμένων εγκαταστάσεων.

Περίπου 50 εμπειρογνώμονες θα εργάζονται στο κέντρο. Η κατασκευή του κέντρου κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια κορώνες και η ετήσια λειτουργία του δεκάδες εκατομμύρια.

Πηγή: Prague Daily Monitor

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ