Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

NATO: Οι πρώτες ρωγμές στο μέτωπο Δύσης - Ρωσίας

08.06.2018 | 11:15
 Ρωγμές στο ΝΑΤΟ φαίνεται να προκαλεί η νέα Ιταλική Κυβέρνηση, καθώς δηλώνει πως δεν διατίθεται να διατηρήσει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας. Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αναζητά περαιτέρω μέτρα για να αποτρέψει αυτό που αποκαλεί ρωσική απειλή.

Ο Ιταλός αναπληρωτής πρωθυπουργός Luigi Di Maio δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του «δεν θα υποκύπτει στις ορέξεις των άλλων κρατών», αφού ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζον Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε τη Ρώμη ότι οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας είναι σημαντικές.

Ο Di Maio είπε ότι η Ιταλία δεν είχε καμία πρόθεση να διεξαγάγει διπλωματία του «ναι σε όλα».

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας αναφέρει ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία και να ανατρέψει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την κρίση του 2014 στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte δήλωσε ότι η Ιταλία παραμένει σύμμαχος των ΗΠΑ και μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά «θα υποστηρίξει ένα άνοιγμα προς τη Ρωσία, καθώς οι κυρώσεις είναι ζημιογόνες για την ιταλική οικονομία».

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Kay Bailey Hutchinson προειδοποίησε την Ιταλία ότι "οι κυρώσεις πρέπει να διατηρηθούν μέχρι να αλλάξει η Ρωσία τη συμπεριφορά του", αλλιώς "θα ήταν ένα πολύ κακό μήνυμα προς στη Μόσχα".

Πηγή PressTV

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ