Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: οι εργαζόμενοι σε κινητοποιήσεις

22.01.2013 | 09:22
Μετά από την επιστολή του ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας Νίκου Ταβουλάρη οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία ξεκίνησαν κινητοποιήσεις.

Απλήρωτοι επί ένα χρόνο είναι οι εργαζόμενοι, ενώ η διοίκηση ανακοίνωσε πως εάν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων, τα ναυπηγία θα κλείσουν οριστικά.

Από το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στο χώρο των Ναυπηγείων, ενώ στις 09:00 θα αποκλείσουν τα διόδια της Ελευσίνας, συμβολικά και για μισή ώρα. 

Ένας από τους εργαζόμενους έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. Οι εργαζόμενοι που παραμένουν έναν χρόνο απλήρωτοι, παίρνουν μόνο ένα βοήθημα της τάξης των 100 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

 Η τελευταία πληρωμή του Δημοσίου προς το ναυπηγείο της Ελευσίνας έπρεπε να είχε γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου του 2012. Το δημόσιο όμως αποφάσισε να προσφύγει στο νομικό συμβούλιο του κράτους προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα της τρέχουσας πληρωμής.

Διοίκηση και εργαζόμενοι αναμένουν την απόφαση του νομικού συμβουλίου του κράτους για τις οφειλές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ύψους 12εκατ.€. 

Λόγω αυτών των εξελίξεων πολλές επισκευές ακόμη και κατασκευές εμπορικών πλοίων έχουν παγώσει.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ