Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα τούνελ από τη Χαμάς - Ανησυχία στο Ισραήλ

24.12.2014 | 10:01
Φτιάχνει ξανά τα τούνελ στη Γάζα η Χαμάς, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στο Ισραήλ. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν ενδείξεις κατασκευής “επιθετικών” τούνελ που οδηγούν από τη Λωρίδα της Γάζας, εντός του ισραηλινού εδάφους, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν.

Η διαπίστωση αυτή των Ισραηλινών έρχεται ελάχιστες μόνο ημέρες, μετά την ρίψη ρουκέτας από τη Χαμάς κατά του Ισραήλ και τον βομβαρδισμό αντιποίνων από την ισραηλινή αεροπορία, στρατοπέδου της οργάνωσης
.

Πάντως η Χαμάς, μετά την ισραηλινή επιδρομή, έσπευσε να συλλάβει τον θερμοκέφαλο που έριξε τη ρουκέτα, γεγονός που υποδειλώνει πως, αυτή την στιγμή τουλάχιστον, δεν επιδιώκει κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ.Η ισραηλινή πλευρά αξιολόγησε θετικά την κίνηση αυτή της Χαμάς, αλλά δηλώνει έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, κυρίως λόγω της απειλής των τούνελ.

Όσον αφορά την απειλή των τζιχαντιστών, ο Ισραηλινός υπουργός, είπε πως η εξάπλωση του εξτρεμιστικού Ισλάμ είναι πλέον παγκόσμιο φαινόμενο, όπως αποδεικνύουν οι ανά την υφήλιο τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πηγή: Jerusalem Post
Μετάφραση-επιμέλεια: On Alert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ