OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Νέο σκάνδαλο με απαλλαγές στο στρατό! Αναγνώριζαν παιδιά για να γλιτώσουν τη θητεία!

07/01/2014 - 18:09
Share on FacebookShare on Twitter

Νέο σκάνδαλο με απαλλαγές στράτευσης προκύπτει από τον έλεγχο που που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στο Ληξιαρχείο Αθηνών, μετά από αίτημα του Δημάρχου Αθηναίων και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αναφορικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων γέννησης κατά τα έτη 2011 – 2013.

Σύμφωνα με το πόρισμα υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες αναγνωρίστηκαν παιδιά μόνο και μόνο για να απαλλαγούν κάποιοι από τη θητεία τους!

Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν περιπτώσεις που

• Κάποιοι “πατεράδες” είχαν ήδη στρατευτεί και κατείχαν προσωρινό δελτίο στρατιωτικής ταυτότητας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 3421/05, ο πατέρας τριών ζώντων τέκνων δύναται να απαλλαγεί από τη στρατιωτική του θητεία.

• Έλληνας υπήκοος, κάτοχος προσωρινού στρατιωτικού δελτίου ταυτότητας μηνιαίας διάρκειας που εκδόθηκε στις 15-1-2013, προέβη, στις 17-1-2013, σε αναγνώριση τριών εξώγαμων τέκνων που γεννήθηκαν στις 23-12-2005, 1-12-2010 & 13-10-2012 αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι μία μέρα πριν την αναγνώριση (16-1-2013) δηλώθηκε από τη μητέρα η γέννηση του τρίτου τέκνου. Ο ανωτέρω, απαλλάχτηκε από τη στρατιωτική του θητεία, ως πατέρας τριών ζώντων τέκνων!

• Έλληνας υπήκοος, κάτοχος προσωρινού στρατιωτικού δελτίου ταυτότητας μηνιαίας διάρκειας που εκδόθηκε στις 11-3-2013, προέβη, στις 13-3-2013, σε αναγνώριση τριών εξώγαμων τέκνων που γεννήθηκαν στις 11-12-2008, 13-7-2010 & 8-7-2012 αντίστοιχα. Ο ανωτέρω απαλλάχτηκε από τη στρατιωτική του θητεία, ως πατέρας τριών ζώντων τέκνων.

Σύμφωνα με το πόρισμα:

•Από τις 545 περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης και καταχώρισης ισάριθμων ληξιαρχικών πράξεων (2 έτους 2011, 163 έτους 2012 και 380 έως 23 Οκτωβρίου 2013), που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι το Ληξιαρχείο προέβη στην έκδοση ληξιαρχικών πράξεων γεννήσεων χωρίς προηγουμένως να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την επαλήθευση των δηλωθέντων πραγματικών γεγονότων και στοιχείων, παρότι:

1. Σε σημαντικό αριθμό περιπτώσεων οι γονείς δήλωσαν και οι μάρτυρες βεβαίωσαν, ταυτόχρονα, με μία δήλωση έκαστος, περισσότερες από δύο γεννήσεις (ακόμη και επτά), που έλαβαν χώρα σε μακρό χρονικό διάστημα (ακόμη και 17 έτη) πριν την ημερομηνία της δήλωσης.
2. Γονείς και μάρτυρες προέβαιναν κατ’ επανάληψη σε συμπληρωματικές δηλώσεις γεννήσεων τέκνων που παρέλειψαν να δηλώσουν κατά την αρχική τους δήλωση, παρότι αυτά είχαν ήδη γεννηθεί κατά το χρόνο της προηγούμενης ή αρχικής δήλωσής τους.
3. Δηλώθηκαν από γονείς και βεβαιώθηκαν από μάρτυρες με υπεύθυνες δηλώσεις τους, γεννήσεις, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερου του έτους ή υπολείπεται του μέσου χρόνου κύησης.
4. Ως τόπος γέννησης δηλώθηκαν: α) διευθύνσεις που δεν εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων και συνεπώς δεν έπρεπε να καταχωρηθούν στο Ληξιαρχείο Αθηνών, β) ανύπαρκτες ταχυδρομικές διευθύνσεις, γ) διευθύνσεις επαγγελματικών κτιρίων (κτίρια γραφείων και εμπορικών καταστημάτων, κατάστημα τράπεζας, κέντρο διασκέδασης). Σημειώνεται ότι οι ως άνω ταχυδρομικές διευθύνσεις έχουν καταχωρηθεί και στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, ως τόπος κατοικίας των γονέων.
5. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων δεν ήταν δημότες Αθηναίων, αλλά δημότες άλλων Δήμων της Αττικής ή της Επικράτειας.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του ΣΕΕΔΔ, πέραν των ανωτέρω, η ελεγχόμενη υπηρεσία, στο σύνολο σχεδόν των εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης (ποσοστό 95%) δεν απαίτησε την υποβολή γραπτής υπεύθυνης δήλωσης της μητέρας ή του πατέρα όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, δεδομένου ότι δεν προσκομίστηκε πιστοποιητικό ιατρού ή μαίας.

 

Tags: ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Related Posts

Δένδιας - Φόρουμ Δελφών
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας στο Φόρουμ των Δελφών: «Η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει σε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, όταν τελειώσει ο πόλεμος»

24/04/2026 - 16:34
Κίμων
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Κίμων»: Πλάνα από την πρώτη άφιξη της ελληνικής φρεγάτας Belharra στο λιμάνι του Πειραιά [vid]

24/04/2026 - 12:55
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Υποραφή Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας – Αρμενίας – Κύπρου για το 2026

24/04/2026 - 11:21

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1941 οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική

Σοκ στην Ουκρανία: Σκελετωμένοι και υποσιτισμένοι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή – Απαλλάχθηκε ο αξιωματικός [pics]

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει τον νέο γύρο συνομιλιών με το Ιράν: Στο Πακιστάν Γουίτκοφ, Κούσνερ και Αραγτσί

Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η Τουρκία απειλήσει την Ελλάδα, θα είμαστε εδώ για εσάς»

IDF: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε έξι μαχητές της Χεζμπολάχ παρά την εκεχειρία με τον Λίβανο [vid]

Barak MX: Η Σλοβακία παρέλαβε το πρώτο σύστημα αεράμυνας από το Ισραήλ

CNN: Ο Τραμπ στέλνει τους Γουίτκοφ και Κούσνερ στο Πακιστάν για συνομιλίες με το Ιράν

Τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ μετά τον πόλεμο με το Ιράν: «Κίνδυνος» για Tomahawk, JASSM και Patriot

Top News

Μακρόν: «Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία» είπε στα ελληνικά - «Η Ευρώπη, χωρίς την Ελλάδα, δεν θα ήταν η Ευρώπη»

Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: «Για μια γυναίκα πλακωθήκανε, έχω τρελαθεί» ξεσπά ο παππούς του 20χρονου κατηγορούμενου

Κεφαλονιά: Καταγγελία για τον 66χρονο που επικοινώνησε τελευταίος με τη Μυρτώ - «Βρέθηκα με υπέρογκα χρέη εξαιτίας του»

Η Κλέλια Ανδριολάτου και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γυρίζουν το τελευταίο επεισόδιο του «Maestro»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert