Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νετανιάχου: "Το Ισραήλ διεξάγει μάχη μέχρι θανάτου κατά της παλαιστινιακής τρομοκρατίας"

05.10.2015 | 10:10
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες ότι η χώρα του "διεξάγει μάχη μέχρι θανάτου κατά της παλαιστινιακής τρομοκρατίας" και έδωσε εντολή για τη λήψη αυστηρών μέτρων μετά τη δολοφονία δύο Ισραηλινών χθες στην Ιερουσαλήμ.
"Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνεται κυρίως η επιτάχυνση της κατεδάφισης των κατοικιών των τρομοκρατών", είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ynet.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε συγκαλέσει προηγουμένως συνεδρίαση με τη συμμετοχή των υπουργών Αμυνας, Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων αξιωματούχων του τομέα της ασφάλειας, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι έδωσε οδηγίες "για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την αποτροπή των πράξεων και την τιμωρία των δραστών".

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν κυρίως την επέκταση της εφαρμογής του μέτρου της κράτησης των υπόπτων χωρίς δίκη, την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη και την επιβολή περιορισμών πρόσβασης των "υποκινητών" στην Πλατεία των Τζαμιών, που αποκάλεσε Ορος του Ναού, σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση.

Οι ισραηλινές αρχές έλαβαν το εξαιρετικού χαρακτήρα μέτρο του αποκλεισμού για δύο ημέρες της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ για τους Παλαιστίνιους, έπειτα από δύο επιθέσεις με μαχαίρι κατά Ισραηλινών με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη, με τους Παλαιστίνιους και την ισραηλινή αντιπολίτευση να εκφράζουν ανησυχίες για το ξέσπασμα μίας τρίτης ιντιφάντα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ