Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νιγηρία: Εκατοντάδες νεκροί στα κέντρα κράτησης

15.10.2013 | 12:56
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει στα κέντρα κράτησης της βορειο-ανατολικής Νιγηρίας από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης κατά των ισλαμιστών ανταρτών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στην περιοχή, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Κρατούμενοι έχουν πεθάνει από ασφυξία στοιβαγμένοι σε κελιά των κέντρων κράτησης, άλλοι έχουν πεθάνει από την πείνα ή έχουν δολοφονηθεί, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης που ζητεί επείγουσα έρευνα.

Κρατούμενοι έχουν πεθάνει από ασφυξία στοιβαγμένοι σε κελιά των κέντρων κράτησης

Ανώτατος αξιωματικός του νιγηριανού στρατού δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία ότι περί τους 950 κρατούμενοι, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι διατηρούσαν σχέσεις με την οργάνωση Μπόκο Χαράμ, πέθαναν στη φυλακή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Ο στρατός της Νιγηρίας απορρίπτει τις κατηγορίες για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις της οργάνωσης και κατά τις επιχειρήσεις καταστολής των νιγηριανών δυνάμεων κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νιγηρία: Ο στρατός έκανε επιδρομή σε κτίριο της Μπόκο Χάραμ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ