Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα μικρό νησί αντιστέκεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

25.11.2012 | 00:05
Οι κάτοικοι του νησιού Σαν Αντρές της Καραϊβικής που ανήκει στην Κολομβία, εξέφρασαν την Παρασκευή την αντίθεσή τους στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICJ), που αποφάνθηκε υπέρ της Νικαράγουα, στην θαλάσσια εδαφική διαφωνία μεταξύ των δυο χωρών σε μια περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο και ορυκτά κοιτάσματα .

Περίπου 4.000 έως 7.000 άτομα - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τοπικού τύπου - διαδήλωσαν στους δρόμους του νησιού, για να δείξουν την αντίθεσή τους στην διεθνή δικαστική απόφαση. Πολλοί ήταν ντυμένοι στα μαύρα και φώναζαν «εμείς δεν θα συμμορφωθούμε με την απόφαση», σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών.

«Φοράμε μαύρα επειδή είμαστε σε πένθος», δήλωσε ένας κάτοικος του νησιού. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε, ο οποίος δήλωσε δημοσίως την αντίθεσή του με την αποδοχή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε τη Δευτέρα την απόφασή του, για τη διαφορά μεταξύ της Μπογκοτά και της Μανάγκουα για το Αρχιπέλαγος του Σαν Αντρές, δεχόμενο τη βρετανική κυριαρχία επί όλων των νήσων, νησίδων και βραχονησίδων, αλλά και την κατάρτιση νέων θαλάσσιων συνόρων αποδίδοντας στη Νικαράγουα περισσότερο από το ήμισυ της επίδικης θαλάσσιας επικράτειας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ