Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Noble Dina 15: Η άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο σε φωτογραφίες

04.05.2015 | 11:31
Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση Ελλάδας,Ισραήλ,ΗΠΑ «Noble Dina 15» η οποία διεξάγεται από την Κρήτη μέχρι την Χάιφα του Ισραήλ.

 Οι φωτογραφίες είναι οι πρώτες που αποδεσμεύονται απο το ΓΕΕΘΑ. Είναι από την πρώτη φάση της άσκησης που ολοκληρώθηκε χθες. Αυτή η φάση έγινεστη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ (ΚΕΝΑΠ)  στην Σούδα  Κρήτης. 


Από σήμερα έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση (4 – 11 Μαΐου), που διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου στην Χάιφα Ισραήλ. 
 
Η Γ΄ Φάση (11 – 14 Μαΐου), θα γίνει στη θαλάσσια περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου. 


 
Σκοπός της άσκησης είναι η αξιολόγηση και ανάπτυξη του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε επιχειρησιακό και τακτικό/τεχνικό επίπεδο σε αντικείμενα:
Πολέμου Επιφανείας ,Ανθυποβρυχιακού  Πολέμου, με χρήση και Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας ,Αεράμυνας,Διοικητικής Μέριμνας  εν πλω, με χρήση και των οργανικών Ελικοπτέρων ,Ηλεκτρονικού Πολέμου και Επικοινωνιών και Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής.


 
Οι συμμετέχουσες δυνάμεις αποτελούνται από πολεμικά πλοία διαφόρων τύπων (Φρεγάτες , Κορβέτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλημάτων, Πετρελαιοφόρα), , Υποβρύχια , ελικόπτερα  και αεροσκάφη διαφόρων τύπων (μαχητικά, ναυτικής συνεργασίας).

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ