Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Norman Atlantic: Σε ετοιμότητα πέντε ελικόπτερα για εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων

31.12.2014 | 14:45
Πέντε ελικόπτερα έχουν θέσει σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών για επιχειρήσεις έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του Norman Atlantic.

Πρόκειται για 2 ελικόπτερα S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 ΑB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας και 2 NH-90 του Στρατού Ξηράς.

Επιπλέον η Αλβανία έδωσε σήμερα την άδεια στο οχηματαγωγό Norman Atlantic να εγκαταλείψει τα αλβανικά χωρικά ύδατα για να ρυμουλκηθεί προς ένα ιταλικό λιμάνι, έγινε γνωστό από επίσημη αλβανική πηγή.
"Μετά το αίτημα των αρχών του Μπάρι (νοτιοανατολική Ιταλία), η αλβανική δικαιοσύνη αποφάσισε να επιτρέψει τη ρυμούλκηση του οχηματαγωγού προς την Ιταλία", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αλβανικής εισαγγελίας Αλμπί Σεράνι.
Οι επιχειρήσεις αυτές θα αρχίσουν μόλις το επιτρέψουν οι μετεωρολογικές συνθήκες, πρόσθεσε.
"Για να ρυμουλκηθεί προς την Ιταλία το οχηματαγωγό που φέρει ιταλική σημαία και βρίσκεται μέσα στα αλβανικά χωρικά ύδατα, ήταν απαραίτητη η άδεια των αλβανικών δικαστικών αρχών", εξήγησε ο Σεράνι.

Η πυρκαγιά στο Norman Atlantic που εκδηλώθηκε στα ανοικτά της Αλβανίας στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους, σύμφωνα με τα ως τώρα επίσημα στοιχεία. Ωστόσο οι νεκροί αναμένεται ότι θα είναι περισσότεροι, καθώς έχει πλέον "διαπιστωθεί" η παρουσία λαθρεπιβατών πάνω στο πλοίο ενώ ο κατάλογος των επιβατών δεν θεωρείται αξιόπιστος.
Εκτός από τους 11 επιβάτες, δύο αλβανοί ναυτικοί που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τους διασώστες, σκοτώθηκαν όταν έσπασε ένα καλώδιο ρυμούλκησης του οχηματαγωγού κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ωστόσο το ναυάγιο του οχηματαγωγού ενδέχεται να αποκαλύψει και άλλα θύματα, προειδοποίησε χθες, Τρίτη, ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζουζέπε Βόλπε, αρμόδιος για την έρευνα που άρχισε για τις συνθήκες του δράματος.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ