Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νότια Κορέα: Ο Αμερικανός διοικητής πήρε θέση για την μείωση της παρουσίας των ΗΠΑ

22.08.2018 | 09:50
 Ο επικεφαλής των αμερικανικών στρατευμάτων στη Νότια Κορέα δήλωσε σήμερα ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης στη Σεούλ που προβλέπει την κατάργηση ορισμένων φυλακίων κατά μήκος των συνόρων με τη Βόρεια Κορέα, παρά το ό,τι ενέχει κινδύνους.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να μειώσει τις σκοπιές και να αποσύρει εξοπλισμό από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, κατά μήκος των οχυρωμένων και αυστηρά φρουρούμενων συνόρων της χώρας με τη Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να μειωθεί η ένταση και να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ.

«Έχω ορισμένες ανησυχίες για το τι σημαίνει αυτό στρατιωτικά, ως προς τις αμυντικές δυνατότητες κατά μήκος της στρατιωτικής οροθετικής γραμμής», δήλωσε ο αμερικανός στρατηγός Βίνσεντ Μπρουκς σε δημοσιογράφους.

Πάντως, πρόσθεσε, ο κίνδυνος που εγείρεται είναι «μετρημένος», ενώ η κίνηση αυτή προσφέρει μια καλή ευκαιρία για την αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Εξάλλου ο Μπρουκς δήλωσε ότι οι άνδρες του έχουν «άλλους τρόπους» να παραμένουν σε ετοιμότητα παρά την ακύρωση ή την αναβολή στρατιωτικών γυμνασίων που αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντηση κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον βορειοκορεάτη ηγέτη, τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ