Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μ Αμπάς: Ζητάει από το Ισραήλ να βάλει τέλος στις επιθέσεις

08.07.2014 | 14:02
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απαίτησε σήμερα να βάλει το Ισραήλ "αμέσως" τέλος στην εκτεταμένη αεροπορική επιχείρηση που εξαπέλυσε τη χθεσινή νύκτα εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Αμπάς ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να "επέμβει αμέσως για να σταματήσει την επικίνδυνη κλιμάκωση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη καταστροφή και αστάθεια στην περιοχή", αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος Αμπάς διευκρίνισε πως η παλαιστινιακή ηγεσία "έχει απευθύνει πιεστικές εκκλήσεις" στους άραβες ηγέτες να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει την αεροπορική επίθεσή του που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία απάντησε στις εκτοξεύσεις ρουκετών χθες το βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζαςεξαπολύοντας στη διάρκεια της νύκτας δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον αυτού του παλαιστινιακού εδάφους.

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), της οποίας ηγείται ο Αμπάς, συνήψε στις 23 Απριλίου συμφωνία συμφιλίωσης με την αντίπαλό της Χαμάς για να βάλει τέλος στην πολιτική διαίρεση ανάμεσα στη Δυτική Όχθη, τις αυτόνομες περιοχές της οποίας διοικεί η Παλαιστινιακή Αρχή, και τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα και τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Μπαράζ της ισραηλινής αεροπορίας στη Γάζα

Επτά μαχητές της Χαμάς νεκροί από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ