Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΑΓΕΣ σε Σχηματισμούς, Μονάδες και πεδία ασκήσεων του Στρατού Ξηράς - ΦΩΤΟ

07.07.2017 | 19:35
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε την τρέχουσα εβδομάδα σειρά επισκέψεων σε Σχηματισμούς, Μονάδες και πεδία ασκήσεων του Στρατού Ξηράς, παρακολουθώντας από κοντά φάσεις της εκπαίδευσης του προσωπικού.

Χθες ο ΑΓΕΣ επισκέφθηκε την XXIV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXIV TΘΤ – 1ο Σύνταγμα Ιππικού «Φλώρινα») στο Λιτόχωρο, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές της και συνομίλησε με το προσωπικού των Μονάδων του Σχηματισμού. Ακολούθως μετέβη στον καταυλισμό στον οποίο διεξάγεται η θερινή στρατιωτική εκπαίδευση των Σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στην ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου, όπου παρακολούθησε μέρος της εκπαίδευσης και μίλησε στους Ευέλπιδες.

Ο Αντιστράτηγος Στεφανής επισκέφθηκε και την Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρου») όπου παρακολούθησε εκτέλεση βολής άρματος μάχης LEO2 HEL της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΙΙΙ ΤΘΤ – 3ο Σύνταγμα Ιππικού – Δορύλαιον») από το βεληνεκές των 5.800 μέτρων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε το άριστο επίπεδο της εκπαίδευσης των πληρωμάτων και τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου τύπου άρματος. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προσομοίωσης Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη.

Στις παραπάνω επισκέψεις διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλό ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού. Επίσης, ο ΑΓΕΣ μετέβη την Τετάρτη στον Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Αθηνών και στην 902 Βάση Στρατιωτικού Ταχυδρομείου, στην Αθήνα, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και επικοινώνησε με το σύνολο του προσωπικού.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις επισκέψεις του Αρχηγού Στρατού στις ακόλουθες φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΣ. 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ