Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δανέλλης δέχεται πιέσεις για να μην στηρίξει την κυβέρνηση

14.01.2019 | 17:29
Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ποτάμι, με επίκεντρο τη στάση του Σπύρου Δανέλλη. Η πρόθεση του βουλευτή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός κι εκτός Ποταμιού κι έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή του Σταύρου Θεοδωράκη για στήριξη των Πρεσπών, αλλά όχι της κυβέρνησης στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Την περασμένη εβδομάδα, άλλωστε, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού – παρόντος του κ. Δανέλλη – αποφάσισε ότι είναι αντίθετη στην ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως τελικώς αποφάσισε να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς (στην ΕΡΑ) πως θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της Τετάρτης, σε αντίθεση με αυτή για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εκτίμησε έτσι πως ο κ. Δανέλλης ίσως αλλάξει γνώμη και δεν στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ σε άλλη συνέντευξή του (Σκάι) τόνισε πως αν επιμείνει, θα είναι μονόδρομος η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, Θεοδωράκης και Δανέλλης μιλούν διαρκώς τις τελευταίες ώρες και δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντησή τους ή να έγινε και να κρατήθηκε μυστική, όπως και το αποτέλεσμα των επαφών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ζυμώσεις είναι έντονες και οι επόμενες ώρες καθοριστικές, καθώς στον βουλευτή φέρεται να έχει δοθεί προθεσμία να απαντήσει πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή (σ.σ.: αύριο απόγευμα).

Ο κ. Δανέλλης εμφανίζεται ως ο 151ος βουλευτής που προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς άλλοι πέντε, εκτός των 145 του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται δεδομένοι: οι τέσσερις των ΑΝΕΛ (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις) και η ανεξάρτητη, Κατερίνα Παπακώστα, ενώ στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως έκανε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος είχε δηλώσει αρχικά ότι σκέπτεται το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση (σ.σ.: είχε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό), αλλά τώρα εμφανίζει εαυτόν ν’ άλλαξε γνώμη.

Πηγή: Newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ