Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δαβάκης στην Σπάρτη που αναβαθμίζεται ενεργειακά

02.08.2013 | 16:31
Άλλο ένα έργο <<χακί>> ενεργειακής αναβάθμισης προχωρά στις Ένοπλες Δυνάμεις ενταγμένο μάλιστα στα έργα χρηματοδούμενα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για  την ενεργειακή αναβάθμιση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης και κτιρίων του Στρατοπέδου, μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων που δίνονται για ένταξη του έργου στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ, - έργο για το οποίο ενημερώθηκε και ο εκ Λακωνίας ορμώμενος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων.

Στα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ δίνει μεγάλη σημασία η αρμόδια Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ Φώφη Γεννηματά η οποία έχει εξαγγείλει ότι πρέπει να μεγιστοποιηθεί ο ρυθμός απορρόφησης πόρων  αυτής της κατηγορίας. Μάλιστα έχει δώσει εντολές και καταρτισθούν πίνακες προτεραιοτήτων και βαθμού ''ωρίμανσης'' ώστε με τις κατάλληλες ενέργειες να υπάρξει ταχύτερα αποτέλεσμα με πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στην οικονομία. Παράλληλα έχουν ζητηθεί απολογιστικές μελέτες  για την πορεία αξιοποίησης των πόρων αυτών στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Για να επανέλθουμε στην Σπάρτη  κ. Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγο Θεοχάρη Πανόπουλο, παρακολούθησε την τελετή ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2013 Δ’ ΕΣΣΟ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να τους ευχηθεί καλή θητεία.
Στη συνέχεια , ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε σύσκεψη στο Στρατόπεδο «Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνου Δαβάκη» , όπου και ενημερώθηκε  από τον Διοικητή του Κέντρου Ταξίαρχο Δημήτρη Μακρή για τις δραστηριότητες  και την αποστολή του ΚΕΕΜ, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης και κτιρίων του Στρατοπέδου, όπως προαναφέραμε. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο υφυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχα με τον Διοικητή του ΚΕΕΜ , τον οποίο θα ήθελα να συγχαρώ για το υψηλό φρόνημα και την εκπαιδευτική κατάρτιση του προσωπικού, αλλά κυρίως για τις πρωτοβουλίες που προωθεί ώστε να ενταχθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στο ΕΣΠΑ, με στόχο την υλοποίηση μελέτης για την ενεργειακή του αναβάθμιση.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας χαιρετίζει και στηρίζει κάθε πρωτοβουλία των Ενόπλων Δυνάμεων για εκσυγχρονισμό των Στρατοπέδων, καθώς οι ΕΔ οφείλουν να είναι πρωτοπόροι στην προσπάθεια προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος μέσω της αξιοποίησης της πράσινης  Ενέργειας. Εύχομαι το όραμα της Διοίκησης του ΚΕΕΜ να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και να έχουμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε  σύντομα την ενεργειακά αναβαθμισμένη Λέσχη Αξιωματικών Σπάρτης και τα φιλικά προς το περιβάλλον κτίρια του Κέντρου». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ