Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν παρέλαβε δορυφόρο στο Τόκιο

09.01.2014 | 00:15
Παραδόθηκε ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος TÜRKSAT 4A που κατασκεύασαν Τούρκοι και Ιάπωνες μηχανικοί σε τελετή στο Τόκιο στην οποία παραβρέθηκε και ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Erdoğan. 


Ο Τουρκος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Παραγωγής Δορυφόρων της εταιρίας Mitsubishi Electric  όπου  το 2011 ξεκίνησε η κατασκευή των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων TÜRKSAT 4A και TÜRKSAT 4B. Ο δορυφόρος TÜRKSAT 4A θα μεταφερθεί από την Ιαπωνία στο κέντρο εκτόξευσης στο Καζακστάν και ότι στις 15 Φεβρουαρίου θα εκτοξευτεί στο διάστημα με τον πύραυλο «Proton» και ότι στο 2ο τρίμηνο του 2014 θα εκτοξευτεί στο διάστημα και ο δορυφόρος TÜRKSAT 4B μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών.


Ο κ.  Erdoğan, που  πρώτα συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Mitsubishi Electric κ. Κενιτσίρο Γιαμανίσι, είπε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια χειροπιαστή ένδειξη της επιτυχίας που κατέγραψαν Τουρκία και Ιαπωνία σε κοινά πρότζεκτ στο διαστημικό τομέα, την αεροπορία, τις επιστήμες και την τεχνολογία. Σημείωσε ακόμα ότι οι τηλεοπτικές μεταδόσεις και τα σήματα δορυφορικής επικοινωνίας καλύπτουν όλη την Ευρώπη και μεγάλο μέρος της Ασίας και πως χάρη στον δορυφόρο TÜRKSAT 4A θα καλύψουν όλη την Αφρικανική ήπειρο.


Ο κ. Erdoğan, ο Γενικός Διευθυντής της TÜRKSAT, κ. Özkan Dalbay και ο Γενικός Διευθυντής της Mitsubishi Electric, κ. Κενιτσίρο Γιαμανίσι υπέγραψαν αναμνηστική πλακέτα.


Τέλος στο πλαίσιο του προγράμματος του στο Τόκιο ο Τούρκος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το  Παλάτι και έγινε δεκτός από τον Αυτοκράτορα Ακιχίτο. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ