Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νετανιάχου συγκρίνει το Ιράν με τους Ναζί

16.04.2015 | 11:16
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρομοίασε χθες το Ιράν με τη ναζιστική Γερμανία, την παραμονή της ημέρας μνήμης του Ολοκαυτώματος, ή Σοά.

“Όπως οι ναζί ήθελαν να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο και να εξολοθρεύσουν τον εβραϊκό λαό, το Ιράν επιδιώκει να κυριαρχήσει στην περιοχή (σ.σ. της Μέσης Ανατολής) και να καταστρέψει το εβραϊκό κράτος”, τόνισε ο Νετανιάχου μιλώντας στο μνημείο Γιαντ Βασέμ της Ιερουσαλήμ, μία ημέρα πριν το Ισραήλ τιμήσει σήμερα την 70ή επέτειο από την απελευθέρωση των κρατουμένων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης.

Αναφερόμενος στη συμφωνία-πλαίσιο η οποία υπεγράφη πρόσφατα ανάμεσα στις έξι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι ο κόσμος μοιάζει να έχει ξεχάσει τα διδάγματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

“Διδάχθηκε πράγματι ο κόσμος από την εβραϊκή τραγωδία του περασμένου αιώνα;” διερωτήθηκε ο Νετανιάχου, πριν απαντήσει στο ρητορικό του ερώτημα: “Η κακή συμφωνία με το Ιράν μας δείχνει ότι δεν εμπέδωσε το μάθημα”.
“Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις διέπραξαν ένα κεφαλαιώδες σφάλμα πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και εμείς, όπως και πολλοί γείτονές μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι διαπράττεται και τώρα ένα πικρό σφάλμα”, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε χαρακτηρίσει την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν “το πιο επικίνδυνο κράτος τρομοκράτη στον κόσμο”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ