Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολάντ απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις και... Mistral!

13.02.2015 | 10:42
Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι θα εξεταστεί η επιβολή περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία εάν η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ, για την επίτευξη της οποίας διαμεσολάβησαν η χώρα του αλλά και η Γερμανία, δεν τηρηθεί. Ο ίδιος τόνισε ωστόσο πως εάν η συμφωνία τηρηθεί, οι ευρωπαϊκές κυρώσεις πρόκειται να αρθούν προοδευτικά.

Ο Φρανσουά Ολάντ επισήμανε επίσης ότι δεν πληρούνται ακόμη οι όροι προκειμένου η Γαλλία να συμφωνήσει να παραδώσει τα ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral τα οποία έχει παραγγείλει η Μόσχα. Εάν η συμφωνία του Μινσκ δεν τηρηθεί, τότε "θα επανέλθουμε στην διαδικασία που γνωρίζετε... νέες κυρώσεις θα προστεθούν στις κυρώσεις οι οποίες επιβάλλονται ήδη", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Εξάλλου "οι όροι" για την παράδοση των Μιστράλ "ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί. Θα εκπληρωθούν ελπίζω μια ημέρα", συνέχισε ο Ολάντ, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Είναι σαφές ότι εάν διευθετηθεί η ουκρανική κρίση, "θα ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την άρση των κυρώσεων", αλλά "δεν είμαστε ακόμη εκεί", πρόσθεσε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ