Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος του ΣτΕ δίνει μαθήματα "υπεράσπισης" ενός κλάδου

03.07.2014 | 15:58
Μαθήματα υπεράσπισης της επαγγελματικής τάξης του δίνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος. Με επιστολή του υπερασπίζεται τους δικαστές που δέχονται επιθέσεις από τα ΜΜΕ. Δεν έχει σημασία αν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με όσα υποστηρίζει. Το “μάθημα” απευθύνεται προφανώς στην στρατιωτική ηγεσία.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ στην επιστολή τονίζει ότι βρίσκεται «σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας».

Αφορμή για τα δημοσιεύματα αυτά αποτέλεσαν, όπως λέει, οι αποφάσεις του Μισθοδικείου, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστικών, αλλά και άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.

«Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία» αναφέρει ο κ. Ρίζος.

«Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει» κι αυτό -εξηγεί- επειδή «οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους» συνεχίζει.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ