Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πτέραρχος Χριστοδούλου μιλά για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας - ΒΙΝΤΕΟ

27.01.2019 | 06:00
Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, είναι και ήταν πάντα ένας αξιωματικός χαμηλών τόνων που έδινε έμφαση στις πράξεις και την παραγωγή έργου, αποφεύγοντας τόσο τις περιττές δηλώσεις, όσο και τις περιττές εμφανίσεις.

Με αφορμή την χθεσινή επέτειο μνήμης των αδικοχαμένων Σμηναγών Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανασίου Ζάγκα, που πριν 4 χρόνια έχασαν τη ζωή τους σε εκπαιδευτική άσκηση του ΝΑΤΟ, όταν συνετρίβη το F-16 των δυο πιλότων μας, αξίζει να θυμηθούμε τι έχει πει ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χριστοδούλου για όλους όσους έχουν "πέσει" εν ώρα καθήκοντος υπηρετώντας από τους αιθέρες την πατρίδα μας. 

Μιλώντας στην εκπομπή “Με Αρετή και Τόλμη” της 25ης Ιουνίου 2017, ο τότε Α/ΓΕΑ συγκλόνισε με τις αναφορές τους για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ είχε τότε δηλώσει ότι στο διάβα της ιστορίας της η Πολεμική Αεροπορία πολύ μεγάλος αριθμός προσωπικού, κυρίως ιπταμένων, έχει προσφέρει την ζωή του για την πατρίδα. "Η κάθε απώλεια στο βωμό της υπηρεσίας, για εμάς είναι μια απώλεια ενός φίλου, ενός συγγενή" δήλωνε χαρακτηριστικά ο Πτέραρχος.

"Κάθε απώλεια μας κάνει να σφίγγουμε τα δόντια, να βλέπουμε τα λάθη μας και να προχωράμε με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και όραμα". 
  
O Πτέραρχος σημείωσε ότι "στον πόλεμο χάνονται ζωές και καθένας που προσφέρει την ζωή του αναγνωρίζεται πάντοτε από την πολιτεία" υπογραμμίζοντας όμως ότι "το να προσφέρει κάποιος τη ζωή του σε περίοδο ειρήνης είναι ακόμα πιο σημαντικό''.

Ο Πτέραρχος Χριστοδούλου, αναφερόμενος στα αποκαλυπτήρια που είχαν γίνει στο μνημείο για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας στο Θέρμο, με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση και τρεμάμενη φωνή δήλωνε με βεβαιότητα ότι "αν μπορούσαμε να τους ρωτήσουμε για την πράξη τους, θα μας απαντούσαν ότι θα έκαναν το ίδιο πράγμα".Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης συνέντευξης του, ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε στείλει μήνυμα στους γείτονες μας, λέγοντας ότι αυτοί έχουν το προνόμιο της πρώτης απογείωσης, όμως η Πολεμική Αεροπορία θα έχει πάντα την τελευταία προσγείωση.

Πιο πρόσφατα, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης της Πολεμική Αεροπορία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε δηλώσει ότι "το μήνυμα που στέλνουμε σε φίλους και εχθρούς είναι απλό: Πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά, πετάμε όπου χρειαστεί! Η πορεία, όμως, της Πολεμικής Αεροπορίας δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς θυσίες στο βωμό του καθήκοντος, όπως έγινε πρόσφατα με την απώλεια των δύο ηρώων αεροπόρων Γ. Μπαλταδώρου και Ν.Βασιλείου.

Θυσίες που επιβεβαίωσαν ακόμη μια φορά ότι τις σελίδες της λαμπρής μας ιστορίας τις έγραψαν άνθρωποι με όραμα, επιμονή, σχέδιο, διορατικότητα και αυταπάρνηση, βάζοντας το καθήκον πάνω από τον εαυτό τους, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να υπηρετήσουν τα ιδανικά τους."

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Α/ΓΕΕΘΑ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ