Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τραμπ "φοβάται" να επισκεφτεί αμερικανικά στρατεύματα σε εμπόλεμες ζώνεις

17.10.2018 | 17:22
Σε συνεντευξή του με δημοσιογράφους του Associated Press, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε εφ' όλης της ύλης. Όμως μια δήλωσή του ήταν αυτή που απέσπασε πολλές αντιδράσεις, αφού ο Τραμπ απέκλεισε το ενδεχόμενο να επισκεφτεί αμερικανικά στρατεύματα σε εμπόλεμη ζώνη, μια μακρά παράδοση των Αμερικανών Προέδρων.

Η παράδοση αυτή ερμηνεύεται χρόνια τώρα ως μια συμβολική κίνηση ένδειξης σεβασμού και ένας τρόπος για τον Πρόεδρο να υπενθυμίσει στα αμερικανικά στρατεύματα ότι οι Αμερικανοί τους σκέφτονται σε μέρη όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, όπου περίπου 20.000 αμερικανικά στρατεύματα παραμένουν σταθμευμένα.

"Θα το κάνω σε κάποιο σημείο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικά απαραίτητο", δήλωσε ο Τραμπ την Τρίτη, όταν πιέστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με δημοσιογράφο της Associated Press. "Είμαι πολύ απασχολημένος με όλα όσα συμβαίνουν εδώ".

Ο Trump επανέλαβε επίσης ότι ενέκρινε πρόσφατα την πρώτη στρατιωτική αύξηση σε 11 χρόνια. Όμως στην πραγματικότητα , τα μέλη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι εγγυημένα σε μια μικρή αύξηση αμοιβών κάθε χρόνο από το νόμο.

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους επισκέφθηκε συχνά ζώνες πολέμου.

Και λιγότερο τρεις μήνες μετά την προεδρία του, ο Ομπάμα επισκέφθηκε στρατεύματα στο Ιράκ, ενώ πραγματοποίησε απρόσμενες επισκέψεις σε στρατεύματα στο Αφγανιστάν δύο φορές το 2010.

Πηγή: Associated Press 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ