Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομπάμα : "Ένας διαρκής πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι από την αρχή χαμένος"

23.05.2013 | 23:44
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ότι ένας διαρκής πόλεμος κατά της "τρομοκρατίας" θα "ήταν χαμένος εκ των προτέρων" τη απουσία μιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων του εξτρεμισμού.
"Δεν μπορούμε να προσφεύγουμε στη στρατιωτική ισχύ όπου έχει τις ρίζες της μια ριζοσπαστική ιδεολογία. Τη απουσία μιας στρατηγικής που θα απομείωνε τον εξτρεμισμό στην πηγή του, ένας διαρκής πόλεμος--με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καταδρομέων, και την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων--θα ήταν εκ των προτέρων χαμένος και θα άλλαζε το πρόσωπο της χώρας μας", διαβεβαίωσε ο Ομπάμα στην ομιλία του σχετικά με την επανασχεδίαση της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής της χώρας. 

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει μια νέα πολιτική των ΗΠΑ που θα περιορίζει τη χρήση εξοπλισμένων μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών μόνο σε περίπτωση που Αμερικανοί πολίτες αντιμετωπίζουν μια "επικείμενη" απειλή, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.
Η πολιτική του Ομπάμα θα καταστήσει σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την κυριαρχία των άλλων εθνών και προτιμούν να συλλαμβάνουν και να κρατούν τους εξτρεμιστές, όταν είναι δυνατόν.
"Η Αμερική δεν χρησιμοποιεί τις επιθέσεις μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών όταν έχουμε την ικανότητα να συλλάβουμε μεμονωμένους τρομοκράτες. Προτιμούμε να κρατούμε, να ανακρίνουμε και να παραπέμπουμε στη δικαιοσύνη τους τρομοκράτες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης πριν από την ομιλία του Ομπάμα.
Ο Ομπάμα θα επαναλάβει επίσης την έκκλησή του για το κλείσιμο της αμερικανικής φυλακής του Κόλπου του Γκουαντάναμο, και θα άρει το μνημόνιο για την μεταφορά των κρατουμένων του Γκουαντάναμο στην Υεμένη, σημείωσαν οι αξιωματούχοι αυτοί.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ