Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΗΕ: Έγκλημα πολέμου η πτώση της πτήσης MH17

28.07.2014 | 13:02
Η πτώση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο κατερρίφθη από πύραυλο σε περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχεται από τους φιλορώσους αντάρτες, μπορεί να συνιστά "έγκλημα πολέμου", δήλωσε σήμερα η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι.

"Αυτή η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δεδομένων των συνθηκών, μπορεί να αντιστοιχεί σε έγκλημα πολέμου", δηλώνει η Ναβί Πιλάι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα."Θα γίνουν τα πάντα" ώστε οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας, "όποιοι και αν είναι, να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
"Είναι επιτακτική η ανάγκη για τη διεξαγωγή μίας ταχείας, διεξοδικής , αποτελεσματικής και ανεξάρτητης έρευνας για το συμβάν", τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο ΟΗΕ καταγγέλλει σε έκθεσή του τη χρησιμοποίηση, από τους φιλορώσους αυτονομιστές και από τις ουκρανικές δυνάμεις, βαρέων όπλων εντός των κατοικημένων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, 1.129 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 3.442 έχουν τραυματισθεί από τα μέσα του Απριλίου, δηλαδή από την έναρξη της "αντιτρομοκρατικής επιχείρησης" του ουκρανικού στρατού, κατά τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία προς ΗΠΑ: Δεν έχετε αποδείξεις για εμπλοκή των αυτονομιστών

Κατάρριψη Μπόϊνγκ: Θα αλλάξει τον κόσμο όπως εκείνη του 1983 που "διέλυσε" την ΕΣΣΔ;

Ο "Έλληνας" στα ηχητικά ντοκουμέντα των φιλορωσων που παραδέχονται ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος

Αυτός είναι ο πύραυλος που κατέρριψε το Μπόϊνγκ;


Διπλωματικά παιχνίδια πάνω από τα πτώματα - ΒΙΝΤΕΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ