Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΗΕ: Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν παιδιά ως βομβιστές αυτοκτονίας

09.09.2014 | 11:51
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν παιδιά ως βομβιστές αυτοκτονίας, δήλωσε αργά χθες το βράδυ εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

Αγόρια ακόμη και 12 ετών υποχρεούνται να χρησιμοποιούν όπλα, να φυλάσσουν χώρους στρατηγικής σημασίας και να συλλαμβάνουν αμάχους, δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη η Λεϊλά Ζερουγκούι, ειδική αντιπρόσωπος για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις του γγ του ΟΗΕ.

"Άλλα παιδιά χρησιμοποιούνται και ως καμικάζι", πρόσθεσε η ίδια.
'Εως και 700 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί στο Ιράκ από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Το ΙΚ έχει "ιδρύσει" χαλιφάτο σε τμήματα της βόρειας Συρίας και του Ιράκ ( Τι είναι το χαλιφάτο; ).

Η Ζερουγκούι εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την πλήρη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής που επιδεικνύουν ένοπλες εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.

Ο πολλαπλασιασμός των κρίσεων που πλήττουν τα παιδιά από την αρχή του 2014 δημιουργεί πρωτοφανείς προκλήσεις που επισκιάζουν την πρόοδο που επιτεύχθηκε για την προστασία τους από τις επιπτώσεις του πολέμου» τόνισε σήμερα η Λέιλα Ζερούγκι, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η κυρία Ζερούγκι, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι έχει συγκλονιστεί από την «πλήρη περιφρόνηση» για την ανθρώπινη ζωή που επιδεικνύουν εξτρεμιστικές ένοπλες ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας και η Μπόκο Χαράμ, «που δεν είναι μόνο οι δράστες των παραβιάσεων των δικαιωμάτων του παιδιού, αλλά μέρος των ευρύτερων περιφερειακών προκλήσεων (διαβάστε εδω αναλυτικά)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτο - σοκ: 7χρονος Αυστραλός κρατάει το κεφάλι σύρου στρατιώτη

Εθνοκάθαρση σε ιστορικές διαστάσεις απο τους τζιχαντιστές καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

Αποκεφάλισαν και τον δεύτερο αμερικανό δημοσιογράφο οι τζιχαντιστές


Συνεδρίαση κορυφής
ΟΗΕ για την απειλή ξένων τζιχαντιστών


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ