Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ στέλνουν Α10 Thunderbolt στην Γερμανία - ΒΙΝΤΕΟ

17.02.2015 | 15:27
Ενω στην ανατολική Ουκρανία ξεκινούσε μια νεα κατάπαυση του πυρός, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η επιδείνωση της σύγκρουσης μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των φιλόρωσων αντάρτων, οι ΗΠΑ, έστειλαν στην Ευρώπη ενα αεροπλάνο που δημιουργήθηκε κατα την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, και δημιουργήθηκε για ενα σκοπό, για την καταστροφή των ρωσικών τάνκς στην Ευρώπη!

Διαβάστε: Οι ΗΠΑ "κρύβουν" εξοπλισμό σε σπηλιές της Νορβηγίας!


Περίπου δώδεκα αεροσκάφη Α-10 βρίσκονται στην αεροπορική βάση Spangdahlem στη Γερμανία για να στηρίξουν την επιχείρηση Operation Atlantic Resolve, με επικεφαλή τις ΗΠΑ και με στήριξη των εταίρων του ΝΑΤΟ, καθώς η Ρωσία επεκτείνει τη στρατιωτική της παρουσία.
Τα αεροπλάνα, που φημίζονται για την ικανότητά τους να βρουν και να καταστρέψουν τεθωρακισμένα οχήματα, θα αναπτυχθούν επισης σε έθνη πιο κοντά στη Ρωσία...
Ωστόσο στις Ηνωμένες Πολιτείς το μέλλον του Α10 ειναι μάλλον αμφιλεγόμενο. Η Πολεμική Αεροπορία, θέλει να τερματίσει την 40χρονη πορεία του αεροσκάφους για να αποδεσμευσει πόρους για τα νέα F-35 και να εξοικονομήσει 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Διαβάστε: Δείτε το βίντεο δοκιμής του νέου λέιζερ υπερόπλου των ΗΠΑ!


Οι Αμερικανοί δεν εκτιμούν ιδιαίτερα την εμφάνιση αυτού του μαχητικού, έχουν όμως αναγνωρίσει την απόδοση του στο πεδίο της μάχης, αν και πλέον ψάχνουν μανιωδώς τρόπους για να το αποσύρουν, με διάφορες αρνητικές εκθέσεις να εμφανίζονται απο το πουθενά . Το αεροσκάφος, αποκαλούμενο και "Warthog" (παρατσούκλι που παραπέμπει σε αγριόχοιρο), ρίχθηκε στη μάχη έναντι του “Ισλαμικού Κράτους” στο Ιράκ και τη Συρία. Διαβάστε - ΗΠΑ: Τώρα και τα Α-10 στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους - BINTEO

Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε οτι το 1975 ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μπίλ Κλέμεντς σκέφτηκε να εξοπλίσει τα αεροσκάφη με ατομικές βόμβες. Προφανώς αυτο δεν εγινε ποτέ αλλα κατα την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου η επιθυμία των ΗΠΑ να εξοπλισει αεροσκάφη με ατομικές βόμβες ηταν ψηλά στην ατζέντα! Ωστόσο γιατι πρότειναν τα αργά Thunderbolts για μια τέτοια αποστολή δεν εχει γίνει ποτέ γνωστό.
Όπως και να χει, όπως φαίνεται απο την μια το Α10 θα βόλευε να το αποσύρουν αλλα απο την άλλη δεν πάυουν να το θαυμάζουν, έστω και κρυφά. Καθώς όπως και αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ ο τρόπος που τα Α10 Thunderbolt καταστρέφουν στόχους ειναι τουλάχιστον... μαγικός!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Α-10 ΣΕ ΔΡΑΣΗΣχετικά με την προστασία των συνόρων εχει ήδη ανακοινωθεί απο τις ΗΠΑ οτι σχεδιάζουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους να τοποθετήσουν 150 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στην Ευρώπη για εκπαίδευση αμερικανικων στρατευματων. Η τοποθέτηση εξοπλισμού των ΗΠΑ στην Ευρώπη αποφεύγει την ανάγκη για τα στρατεύματα που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για ασκήσεις να φέρουν και επιπλέον δικό τους εξοπλισμό. Διαβάστε εδω ολόκληρο το άρθρο

Πηγή - War is Boring/International Business Times/Stars and Stripes/Live Leak/Reuters
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ