Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην SDF στη Hasaka

05.07.2018 | 22:35
Ο ιστότοπος Smart News που σχετίζεται με τους αντάρτες της Συρίας ανέφερε την Πέμπτη ότι μια νέα αμερικανική στρατιωτική συνοδεία στάλθηκε στη SDF στη βορειοανατολική περιοχή Χάσακα μέσω της διόδου Simalka στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία.

Πρόσθεσε ότι η συνοδεία αποτελείται από 100 φορτηγά που μεταφέρουν στρατιωτικά και τεθωρακισμένα οχήματα καθώς και πετρελαιοφόρα με φορτία πετρελαίου.

Ο αμερικανικός στρατός είχε επίσης αποστείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Χάσακα στα τέλη του περασμένου μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Μόσχας, καθώς η Ουάσινγκτον συνέχισε την πλήρη υποστήριξη της ομάδας στη βορειοανατολική Συρία.

Η ημερήσια al-Watan ανέφερε επικαλούμενη τοπικές πηγές ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διαβίβασε αρκετούς μεταφορείς προσωπικού και τεθωρακισμένα οχήματα από το Ιράκ στις κουρδικές μονάδες που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Χάσακα μέσω της διέλευσης των συνόρων Simalka.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αποσυνθέσουν τη Συρία μέσω των κουρδικών στρατιωτικών δυνάμεων που αναπτύσσονται στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Πηγή: Fars News

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ