Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Ρώσοι περιμένουν την μπάντα της ΠΑ ξανά στη Μόσχα

02.09.2015 | 22:05
Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και η Διμοιρία Επιδείξεων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) θα συμμετάσχουν στο  Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μπαντών «Spasskaya Tower 2015», στη Μόσχα, στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το φεστιβάλ «Spasskaya Tower» διοργανώνεται από το 2008, ενώ φέτος θα συμμετάσχουν μουσικά συγκροτήματα από δεκατέσσερις (14) χώρες.

Το πόσο μεγάλη σημασία δίνουν οι Ρώσοι σ΄ αυτή τη φαινομενικά απλή είδηση ,προκύπτει από το δημοσίευμα της Σύγχρονης Ρωσίας που σχολιάζει την ελληνική συμμετοχή:

“Επανέρχεται δριμύτερη η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας στο παγκοσμίως γνωστό Φεστιβάλ στη Μόσχα, όπου μετέχουν στρατιωτικές μπάντες πολλών χωρών, «Spasskaya Tower 2015», όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Η πολυβραβευμένη ελληνική μπάντα, η οποία με τις εμφανίσεις της στην Κόκκινη πλατεία είχε ξεσηκώσει θύελλα ενθουσιασμού από τους χιλιάδες παρευρισκόμενους ρώσους θεατές, τα τελευταία χρόνια απουσίασε από τις εκδηλώσεις. Κάτι που είχε αποδοθεί σε πολιτικές πιέσεις, που είχαν ασκηθεί στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να μην μετέχουν σε εκδηλώσεις στη Ρωσία, υϊοθετώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την τακτική του «εμπάργκο» λόγω του Ουκρανικού”.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ