Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Τούρκοι "παραπονούνται" για παρενοχλήσεις στο Αιγαίο!

06.02.2015 | 06:51
Του ΛΟΥΚΑ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Για τρεις διαδοχικές ... ''παρενοχλήσεις'' μαχητικών τους αεροσκαφών από ελληνικά αναχαιτιστικά στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο διαμαρτύρονται οι Τουρκοι, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ως συνήθως.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, με τον τίτλο «Παρενόχληση 37 δευτερολέπτων από ελληνικά αεριωθούμενα» στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου, αναφέρεται ο ισχυρισμός ότι κατα την διάρκεια ''εκπαιδευτικών πτήσεων'' τεσσάρων F-16 της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο,,δύο ελληνικά Φάντομ (F-4/2000) δήθεν παρενόχλησαν δύο από αυτά. Οι ''παρενοχλήσεις'' έγιναν , λέει, στις 14:54 βορειοδυτικά της Λέσβου για 15 δευτερόλεπτα, στις 14:58 βορειοδυτικά των Ψαρών για 8,10 δευτερόλεπτα και στις 15:04 νοτιοδυτικά της Χίου για 12 δευτερόλεπτα, με εγκλωβισμό ραντάρ.

Βεβαίως δεν πρόκειται για παρενοχλήσεις αλλά για διαδικασία αναγνώρισης /αναχαίτισης από τα ελληνικά καθώς τα τουρκικά αεροσκάφη - συνολικά 6 εκείνη την ήμερα ( 3/2) - μπήκαν παράνομα στο FIR Aθήνας και σε 4 περιπτώσεις έκαναν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου...
Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ