Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερις εθελοντές μαχητές!

17.03.2015 | 13:31
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι αποκεφάλισε τέσσερις άνδρες οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί στις δυνάμεις των εθελοντών που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στην ιρακινή επαρχία Σαλαχεντίν, αναρτώντας σήμερα σειρά φωτογραφιών στο Διαδίκτυο.
Οι φωτογραφίες δείχνουν τέσσερις μαυροντυμένους άνδρες, γονατισμένους σε ερημικό δρόμο και πίσω τους, όρθιους δήμιους να κρατούν μαχαίρι. Άλλες εικόνες δείχνουν στη συνέχεια τον αποκεφαλισμό.

Οι λεζάντες αναφέρουν ότι οι εκτελέσεις έγιναν στην επαρχία Σαλαχεντίν, όπου ο ιρακινός στρατός και η αστυνομία, με την υποστήριξη συμμαχικών πολιτοφυλακών, άρχισαν πριν από δύο εβδομάδες ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψη από το ΙΚ της πόλης Τικρίτ.

Το ακριβές σημείο όπου ελήφθησαν οι φωτογραφίες δεν διευκρινίζεται και η αυθεντικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Μετά την ταχεία επέλαση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στο βόρειο και δυτικό Ιράκ πριν από εννέα μήνες, απέναντι σε έναν υπό διάλυση στρατό, το ΙΚ επιβάλλει το δικό του νόμο και αυξάνει τις ωμότητες στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό του, όπως και στα εδάφη που έχει καταλάβει στη γειτονική Συρία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ