Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τζιχαντιστές ζητούν ανταλλαγή ομήρων στα σύνορα Τουρκίας

29.01.2015 | 10:14
Ηχητικό μήνυμα δημοσιοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης από το Ισλαμικό Κράτος στο οποίο φέρεται να ακούγεται η φωνή του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο ο οποίος ζητά να αφεθεί ελεύθερη  η Ιρακινή γυναίκα που κρατείται σε φυλακές της Ιορδανίας. Στο αίτημα ζητα η γυναίκα να αφεθεί ελεύθερη στα σύνορα με την Τουρκία ως το ηλιοβασίλεμα της 29ης Ιανουαρίου. Ειδάλλως θα εκτελεστεί ο Ιορδανός πιλότος που βρίσκεται επίσης αιχμάλωτος στα χέρια των τζιχαντιστών.

«Είμαι ο Κέντζι Γκότο. Αυτό είναι ένα ηχητικό μήνυμα με παραλήπτη εσάς. Αν η Σάιντα αλ Ρισαουί δεν αφεθεί ελεύθερη στα τουρκικά σύνορα μέχρι το ηλιοβασίλεμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου ώρα Μοσούλης ο Ιορδανός πιλότος Μουάθ αλ-Κασασμπέχ θα εκτελεστεί αμέσως» ακούγεται στο ηχητικό μήνυμα. Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα "συνέντευξη" του ιορδανού πιλότουπου αιχμαλωτίσθηκε όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε στις 24 Δεκεμβρίου στην περιοχή της Ράκα στη βόρεια Συρία, που ελέγχεται από τις δυνάμεις των τζιχαντιστών. Διαβάστε εδω την συνέντευξη

Όπως μετέδωσε πάντως το πρακτορείο Ρόιτερς δεν εχει καταστεί δυνατή η εξακρίβωση της αυθεντικότητας του ηχητικού μηνύματος που δημοσιοποιήθηκε στο YouTube και αν όντως η φωνή που ακούγεται είναι του Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατείται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Η ιαπωνική κυβέρνηση αναλύει το νέο ηχογραφημένο μήνυμα όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ