Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ΗΠΑ έτοιμες να διαπραγματευθούν με τον Άσαντ

15.03.2015 | 17:20
Από την εποχή που όλος σχεδόν ο πλανήτης πίεζε τον Ομπάμα να βομβαρδίσει τη Συρία περάσαμε σε άλλη εποχή. Οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ τους Τζον Κέρι επιθυμούν να ακολουθήσουν τον δρόμο των διαπραγματεύσεων με τον Άσαντ.

«Στο τέλος θα πρέπει να διαπραγματευθούμε. Ανέκαθεν ήμασταν υπέρ των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας της Γενεύης Ι», δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το δίκτυο CBS. Η Ουάσινγκτον εργάζεται εντατικά για την «επανεκκίνηση» των προσπαθειών που έχουν στόχο να βρεθεί μια πολιτική λύση στη σύγκρουση, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Στην αρχή της περασμένης χρονιάς οι ΗΠΑ είχαν συμμετάσχει στη διοργάνωση των συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή αντιπολίτευση και απεσταλμένους της Δαμασκού στη Γενεύη.
«Ο Άσαντ δεν ήθελε να διαπραγματευθεί», υποστήριξε ο Τζον Κέρι.

Οι ΗΠΑ, επεσήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, θα συνεχίσουν βεβαίως να σφυροκοπούν το Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία, αλλά ο στόχος τους παραμένει να βάλουν τέλος στη σύγκρουση στη Συρία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ