Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικολόγοι κατά Καμμένου για τον ...καρχαρία!

11.01.2016 | 18:47
Οικολόγοι κατά Καμμένου για τον “καρχαρία” με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο ΥΕΘΑ ανοιχτά της Ύδρας. Βέβαια το καρχαριοειδές που βλέπετε στην φωτογραφία δεν το…ψάρεψε ο Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ. Είχε πιαστεί ήδη στα δίχτυα ψαράδων. Δεν το σκότωσαν λοιπόν οι Καμμένος-Αποστολάκης!

Παρόλα αυτά το WWF Ελλάς σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει:

Σχετικά με τον σκοτωμένο καρχαρία, διευκρινίζουμε ότι,

Πρόκειται για τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), έναν από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχαρίες, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους.
Η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981.
Το WWF Ελλάς εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τους πιο κυνηγημένους κυνηγούς των θαλασσών μας: τους καρχαρίες.
Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευσή του στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής.
Το WWF Ελλάς καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ